15.4.2019

Autokamerat – kaikki niiden hyödyistä ja suosiosta

Vuonna 2013 Venäjän Tšeljabinskin taivaalta syöksyi maahan meteoriitti, mistä syntyi valtava uutinen. Tähän oli yksi syy – autokamerat. Usean autoilijan autokameran tallentamat videot esittivät maahansyöksyn monista eri kuvakulmista, mikä mahdollisti tilanteen perusteellisen tarkastelun. Mitä ovat autokamerat, miksi niistä on kasvanut niin suuri ilmiö ja mitä niillä oikein tekee?

022217_AUT_1004

Mikä ihmeen autokamera?

Autokamera on auton kojelautaan tai tuulilasin sisäpuolelle kiinnitettävä pieni kamera, jolla on mahdollista kuvata pitkiäkin videoita ajomatkasta teräväpiirtolaadulla. Niiden hinnat vaihtelevat noin 100 eurosta yli kolmeen sataan euroon. Autokameroita on erikokoisia, eivätkä ne peitä näkyvyyttä. Jotkin autokamerat aloittavat tallentamisen automaattisesti auton käynnistyksen yhteydessä.

 

Miksi autokamerat ovat yhä suositumpia?

Tšeljabinskin meteoriittitapaus sai runsaasti maailmanlaajuista näkyvyyttä, mutta se toi huomattavan paljon medianäkyvyyttä myös autokameroille. Vuonna 2013 miljoona venäläistä sanoi omistavansa ainakin yhden autokameran. Meteoriittitapauksen jälkeen autokameravideoiden suosio kasvoi Venäjällä hurjasti, minkä ansiosta niiden suosio alkoi kasvaa myös ympäri maailman. Myös Suomessa autokameroiden suosio on kasvanut viime vuosina.

Autokameroilla voi tallentaa monia muitakin tapahtumia kuin luonnonilmiöitä. Reissuvideot tai road trip -videot ovat YouTubessa kasvava ilmiö, ja niitä onkin katsottu kymmeniä ellei satoja miljoonia kertoja. Tämä on omalta osaltaan kannustanut kuluttajia ostamaan oman kameran ja ikuistamaan reissuja ja niiden aikana näkyviä maisemia ja tapahtumia.

 

Mitä hyötyä on autokameroista?


Reissut ja muistot talteen autokameralla

Reissuvideoiden suosion kasvu on osoittanut, että video syrjäyttää kuva-albumit tapana ikuistaa muistot ja etenkin reissut. Kuljettajan on keskityttävä siihen, mitä liikenteessä tapahtuu, mutta autokameran ansiosta kuljettaja ja muut reissaajat eivät jää paitsi hienoista maisemista tai hauskoista hetkistä.

Riittävän laajalla objektiivilla (120–140 astetta) varustettu kamera saa koko tien kuvaan. Autokameran tuottaman materiaalin pohjalta on mahdollista tehdä upea time lapse -video, joka näyttää ajomatkan nopeutettuna. Tällainen materiaali näyttää hyvältä myös sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebookissa ja etenkin Instagramissa, jonka suosio hetkien jakamiseen tarkoitettuna kanavana kasvaa.

Videomateriaalin voi myös jakaa suoraan kamerasta, mikäli siinä on wifi-ominaisuus.

Autokameroista turvaa ja selkeyttä onnettomuuksien selvittämiseen

Autokamera tuo myös turvaa reissun päällä. Etenkin vuokra-autoissa autokameran tuottama materiaali voi olla tärkeässä roolissa onnettomuutta selvitettäessä.


 

Garmin -autokamerat

Garminin pienikokoiset autokamerat ovat täydellisiä matkakumppaneita. Kompaktin kokoiset ja luotettavat kamerat tallentavat kaikki poikkeukselliset tilanteet liikenteessä. Kun kamera on asennettu autoosi voit huoletta luottaa siihen, että kamera tallentaa jatkuvasti ajon aikana ja tapahtumahetkistä tallentuu videomateriaalia automaattisesti.

 

Rajala Suosittelee:

 

garmin-dashcam-66w_5

Garmin Dash Cam 66W -autokamera

Garmin Dash Cam 66W on pieni ja huomaamaton autokamera, jossa on useita hyödyllisiä ominaisuuksia.

 

Kameraa voidaan ohjata äänikomennoilla mm. käynnistämällä/pysäyttämällä tallennuksen, ottamalla valokuvan tai käynnistämällä/pysäyttämällä Travelapse-toiminnon.

 

Dash Cam 66W aloittaa kuvaamisen automaattisesti, kun tien päällä tapahtuu jotain poikkeuksellista. Laite on varustettu törmäys- ja kaistavaroittimilla sekä liikennevalo- ja nopeusvalvontakameravaroituksilla. Onnettomuuden sattuessa kameran GPS tallentaa tapahtumasijainnin, suunnan, ajan sekä nopeuden.

LUE LISÄÄ ››

 

 

Garmin Dash Cam Tandem -autokamera garmin-dash-cam-tandem_6

Garmin Dash Cam Tandem kojelautakameran kummassakin linssissä on 180 asteen näkökenttä, joka takaa täyden näkymän kuljettajan ympäriltä.

Molemmat kamerat kuvaavat samanaikaisesti ja kuljettaja näkee kattavaa videomateriaalia niin päivä- kuin yövalaistuksessakin. Eteenpäin suunnattu kamera tallentaa yksityiskohtaista 1440p HD-videokuvaa.

 

 

LUE LISÄÄ ››

 

 

 

Garmin Dash Cam 46 -autokamera

garmin-dashcam-46_4Dash Cam 46 aloittaa kuvaamisen automaattisesti, kun tien päällä tapahtuu jotain poikkeuksellista. Kameraa voidaan ohjata myös äänikomennoilla. Laite on varustettu törmäys- ja kaistavaroittimilla sekä liikennevalo- ja nopeusvalvontakameravaroituksilla. Onnettomuuden sattuessa kameran GPS tallentaa tapahtumasijainnin, suunnan, ajan sekä nopeuden.

 

LUE LISÄÄ ››

garmin-dashcam-56_6

 

Garmin Dash Cam 56 -autokamera

Kameraa voidaan ohjata äänikomennoilla mm. käynnistämällä/pysäyttämällä tallennuksen, ottamalla valokuvan tai käynnistämällä/pysäyttämällä Travelapse-toiminnon.

 


Dash Cam 56 aloittaa kuvaamisen automaattisesti, kun tien päällä tapahtuu jotain poikkeuksellista. Laite on varustettu törmäys- ja kaistavaroittimilla sekä liikennevalo- ja nopeusvalvontakameravaroituksilla. Onnettomuuden sattuessa kameran GPS tallentaa tapahtumasijainnin, suunnan, ajan sekä nopeuden.

 

LUE LISÄÄ ››

 

 

 

Garmin Parking Mode Cable

garmin-parking-mode-cable_7Garmin Parking Mode Cable - autokameran jatkuva virtalähde, jonka avulla kamera seuraa auton ympärillä tapahtuvaa liikettä auton ollessa pysäköitynä ja sammutettuna.

Kaapeli on yhteensopiva Garmin Dash Cam 45, Dash Cam 55, Dash Cam 55 Plus ja Dash Cam 65 -autokameroiden kanssa.

 

LUE LISÄÄ ››

 

 

Tutustu Rajalan Garmin -autokameravalikoimaan

Garmin autokamerat ››