10.12.2020

EOS Webcam Utility

Haluaisitko paremman kuvanlaadun etäkokouksiin tai striimeihin?

Laadukkaalla kuvalla erottautuminen on hyvin helppoa Canon -kameroilla, sekä suositun EOS Webcam Utility -sovelluksen avulla. Tarvitset vain yhteensopivan Canon -kameran, EOS Webcam Utility -sovelluksen, USB -kaapelin sekä mahdollisesti jalustan, mikrofonin ja videovalon.

Sovellus on yhteensopiva monen Canonin digitaali- ja järjestelmäkameran kanssa. Nykymalleista mm. EOS M50, EOS M6 Mark II ja PowerShot G7 X Mark III -kamera ovat tuettuja.


Sovelluksen asennus on helppoa ja se toimii sekä Windows- että Mac -ympäristöissä.

 EOS-Webcam


Tässä parhaat vinkit vakioituun videokuvaan.

  • Kamera kannattaa asettaa videotilaan ja automaattivalotukselle. Näin vältät mahdolliset yli- tai alivalotustilat, jos säätila ja valo ulkona muuttuu radikaalisti.

 

  • Aseta myös kameran automaattitarkennus ja kasvojen tunnistus päälle. Tällöin kamera seuraa pieniäkin liikkeitä ja pitää kasvosi tarkkana ja terävänä

 

  • Videon kuvasignaali siirtyy tietokoneelle USB -kaapelia pitkin, mutta audio- eli äänisignaali ei. Jos haluat myös laadukkaamman äänen videoihisi tai etäkokouksiin, suosittelemme tietokoneeseen liitettävää usb -mikrofoneja tähän tarkoitukseen, esimerkiksi Rode NT-USB Mini.

 

  • Aseta kamera etäkokouksissa kamera mahdollisimman lähelle tietokonettasi tai sen taakse yläpuolelle, jos sinun pitää seurata samalla esitystä. Näin vältyt vilkuilemasta kahteen suuntaan

 

Lataa EOS Webcam Utility koneellesi

 

Kameroiden akut kestävät hyvin, mutta monessa mallissa voidaan käyttää myös verkkovirtalähdettä kameran oman akun sijasta. Tällöin varmistat keskeytyksettömät etäkokoukset koko päivän kestävissä kokouksissa.

 

Yleisimmin käytetyt nykymalleihin sopivat verkkovirtalähteet:

DR-E6 + AC-E6N -verkkovirtalähde sopii malleille, jotka käyttävät LP-E6 -tyypin akkua.

DR-E18 + AC-E6N -verkkovirtalähde sopii malleille, jotka käyttävät LP-E17 akkua.

DR-E12 + CA-PS700 - verkkovirtalähde sopii malleille, jotka käyttävät LP-E12 akkua.

 

Täydet ohjeet EOS Webcam Utilityn käyttöönottoon