24.3.2020

Haastattelussa: Jari Romppainen

Panasonic Lumix Ambassador Jari Romppainen kertoo innostuksestaan kuvaamiseen, sekä Lumixin S-sarjan järjestelmäkameroista.

 

Kertarysäyksellä koukkuun

 

Valokuvaaja ja Panasonic Lumix Ambassador Jari Romppainen työskentelee yhä luokan opettajana ja koulunjohtajana Ranualla. Kuitenkin haaveet omasta mainostoimistosta polttelee takaraivossa.

 

"Kaverini antoi vanhan kameransa testille muutama vuosi sitten. Kamera lojui monta viikkoa kaapissa, mutta lopulta kävin lähijärvellä kokeilemassa kameraa. Tuolloin oli ihan huikea ruska ja katsellessani tietokoneen ruudulta kuviani, tuli polte kuvata lisää," Jari kertoo. Tuo hetki herätti intohimon kuvaamiseen kertarysäyksellä ja seuraava vuosi kuluikin pitkälti tietoa hakien ja kuvaten, sekä kalustoa päivittäen. "Voin sanoa kuvanneeni paljon, vaikka montaa vuotta ei olekkaan takana."

 

Untitled-1-3

 

Intohimona luontokuvaus

"Innostukseni syttyi puhtaasti luontokuvauksesta. Kuitenkin tein hääkuvauksia, rakennuskuvauksia ja mainoskuvauksia melko pian aloittamisen jälkeen rahoittaakseni harrastusta," Romppainen avaa. Kaikenlainen kuvaaminen on toki mielekästä, mutta vapaa-aikansa hän kuluttaa luontokuvaamisen parissa. Videokuvausinnostus lähti alunperin liikkeelle asiakkaiden tarpeista, mutta imaisi miehen myös mukanaan kertalaakista.

 

"Tällä hetkellä kuvaan Lumix S1R - ja S1-kameroilla. Molemmat suoriutuvat sekä still-kuvista, että videokuvauksesta ammattilaistasoisesti, ensisijaisesti käytän videokuvauksessa S1:stä ja still-kamerana S1R:ää. Linsseinä minulla on tällä hetkellä Panasonicin 24-105mm f/4 ja 70-200mm f/4, sekä Sigmalta 14-24mm f/2.8," Jari summaa kalustoaan. Hän kertoo Sigman mukaantulon L-mount allianssiin olleen hänelle erityisen tärkeää, sillä lumisissa yökuvissa Sigman objektiivit toimivat mainiosti. "Lisäksi käytössäni on toki valaistusta, äänilaitteisto, jalustoja, gimbaali ja drone."

 

Untitled-2-1

 

 

Monipuolinen kuvauskalusto

Jari listaa Panasonic Lumix -sarjan suosikkiominaisuuksiksiin mm. pimeäkuvaus- ja video-ominaisuudet sekä Dual -kuvanvakaimen. "Kuvaan paljon talvisia yökuvia. Tämän puolesta Lumixin S-sarja on erinomainen valinta hienon ISO-sietokyvyn ansiosta. Kuvaan yrityksille markkinointivideoita ja on hyvin tärkeää saada videoon elokuvamainen näyttävyys ja 4K-laatu. Lumixin kameroissa on kuvanvakain rungossa, mutta Panasonicin linsseillä myös objektiivissa. Voin kuvata käsivaralta uskomattoman pitkillä valotusajoilla teräviä kuvia."

 

 

Untitled-3-1

 

Erikoisten valojen kyttääjä

Jari kertoo seuraavansa paljon luontoa ja kun tarjolla on poikkeuksellisen hienot olosuhteet erikoisine valoineen, on pakko päästä kuvaamaan. Myös yöunien kustannuksella. "Yleensä se vaatii täysikuun tai revontulet, mutta myös sumuiset auringonnousut saavat minut valvomaan öitä," hän sanoo.

 

"Innostun keikoilla poikkeuksetta kuvaamisesta todella paljon, oli sitten kyseessä mainoskuvaus tai tapahtuman kuvaaminen. Sama pätee toki myös luontokuvaukseen. Tämä edesauttaa parhaiden mahdollisten kuvien ottamisen vallitsevien reunaehtojen sisällä- Enne kaikkea kuvaaminen on hauskaa sekä työkeikalla että vapaa-ajalla!"

 

 

Katso kaikki Panasonic Lumix Week- tarjoukset

kaikki tarjoukset ››