21.12.2018

Hyväntekeväisyysjärjestö ryöstettiin - Rajala kerää tilalle käytettyjä laitteita

Rajala on tehnyt pitkään yhteistyötä nuoren suomalaisen auttajan, 23-vuotiaan Viola Walleniuksen perustaman Home Street Home -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Järjestö tekee työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä oikeuksien parissa Keniassa – ja on auttanut jo 4000 lasta. Nyt kutsumme teidät osallistumaan tähän arvokkaaseen työhön lahjoittamalla tarpeettomaksi käyneet, toimivat kameranne Rajalan keräykseen. Ohjeet löydät jutun lopusta.

 

Pakettiautossa olleet laitteet ryöstettiin – keräämme uuden lahjoituksen

Viime kesänä Wallenius ajoi Keniaan pakettiauton ajoneuvoksi Makongenin kylään perustettavaan turvakotikeskukseen. Autossa olleet lahjoitetut tavarat ja laitteet ryöstettiin Egyptissä, kun autoa siirrettiin laivasta satamaan. Samantien menivät kamerat ja kaikki tavaralahjoitukset, joiden avulla oli tarkoitus jatkaa järjestön tekemää terapeuttista työtä kovia kokeneiden lasten parissa.

“Menetimme kaiken, paitsi auton. Se oli järkyttävää, olimme tehneet niin paljon työtä saadaksemme lahjoitukset kasaan. Tuntui, kuin olisimme epäonnistuneet  – vaikka eihän ryöstetytksi tuleminen ollut meidän vikamme”, Wallenius kertoo.

Wallenius on järjestönsä kautta auttanut muun muassa hyväksikäytön uhreiksi joutuneita tyttöjä This girl can-projektissa, johon Rajala lahjoitti käytettyjä kameroita ja laitteita. Traumaattisista kokemuksista puhuminen on vaikeaa, mutta valokuvauksen ja kuvallisen ilmaisun keinoin pystyttiin käsittelemään tyttöjen kanssa menneisyyttä ja luomaan uutta uskoa tulevaan.

  

Osallistumalla keräykseen autat kovia kokeneita lapsia ja nuoria

Onko sinulla tarpeettomaksi jäänyt digikamera? Rajala järjestää uuden keräyksen, jotta auttamistarina saisi onnellisemman jatkon. Voit toimittaa toimivat, tarpeettomat kamerat ja lisävarusteet joko Rajalan myymälään tai lähettää ne meille kustannuksitta. Toimitamme laitteet keräyksen päätyttyä Home Street Home- järjestölle, joka jatkaa arvokasta työtään.


Kuuntele Violan videotervehdys!

Kameran tulee olla:

 • Digitaalinen
 • Toimiva
 • Mukana akku ja laturi

 

Kameran voit toimittaa:

 • Rajalan myymälöihin

 • Lähettää kuluitta osoitteeseen:
  Asiakaspalautusnumero: 618008
  Rajala Pro Shop
  Mannerheiminaukio 1
  00100 Helsinki

Keräys on käynnissä 31. maaliskuuta 2019 saakka.

 

tutustu verkkokaupan tuotteisiin