15.12.2018

Joululahja hankkimatta? Poimi 8 takuuvarmaa lahjavinkkiä kuvaamiseen

Onko lähipiirissäsi innokas kuvaaja tai joku, joka on haaveillut kamerasta jo tovin? Keräsimme viime hetken lahjavinkit, joista niin mobiilikuvaaja tai kovan sarjan konkari ilahtuvat. Vaikka kamerakin löytyisi jo omasta takaa, lisälaitteet tulevat aina tarpeeseen – jopa tavalliselle autoilijalle – ja tekevät kuvaamisesta helppoa ja hauskaa. Tästä löydät 8 takuuvarmaa lahjavinkkiä nopeasti.

Näppärät, pienet järjestelmäkamerat

Pienet järjestelmäkamerat pitävät nykyään sisällään hämmästyttävän määrän toimintoja ja monipuolisuutta. Kokonsa puolesta ne kulkevat mukana yhtä vaivattomasti kuin kännykkä, mutta avaavat toisen maailman niin kuvaamisen kuin kuvanlaadun puolella, jos kuvia haluaa hyödyntää muuallakin kuin Instagramissa.

  

1. Olympus PEN E-PL8

 

olympus-pen-e-pl8-14-42-ez-kamera-kit-valkoinen_1

Kenelle: Olympus PEN E-PL8 -järjestelmäkamera on juuri sopiva valinta lahjansaajalle, joka on innokas kuvaaja, mutta haluaisi siirtyä kännykkäkuvaamisesta monipuolisempaan kuvaamiseen.

Tämä Olympus on helppo käyttää, se toimii samoilla periaatteilla kuin kännykkäkamerat, mutta kuvanlaatu ja asetusten monipuolisuudet voittavat mennen tullen puhelimen.

 

Olympus PEN E-PL8 sopii jokapäiväiseen, monipuoliseen kuvaamiseen. Moderni ja käyttäjäystävällinen muotoilu tekee tästä tyylikkään kameran kevyessä ja kompaktissa rakenteessa. Kamera sujahtaa kokonsa puolesta vaikka taskuun, siksi sitä on helppo kuljettaa mukana tilanteessa kuin tilanteessa.

Luovan kuvaamisen mahdollistaa 25 erillistä kuvausohjelmaa sekä 14 taidesuodinta. Kääntyvä kosketusnäyttö mahdollistaa kuvaamisen hankalistakin kuvakulmista sekä itsestään selfie-kuvien ottamisen. Selfie-toimintoa on paranneltu entisestään.

 

Wifi -yhteyden avulla voi kuvata etäohjauksella ja siirtää kuvat välittömästi puhelimeen sekä jakaa ne sosiaalisessa mediassa. Full HD -videokuvaus onnistuu 30 kuvan sekuntinopeudella ja niistä voi luoda lyhyitä videokollaaseja. PEN E-PL8 -kamera on yhteensopiva kaikkien MicroFourThirds -objektiivien kanssa.

 

 

 

sony-a6000-16-59-55-210-oss-kamera-kit-musta2. Sony A6000 -järjestelmäkamera

 

Kenelle: Sopii kuvaajalle, joka kuvaa vauhdikkaita tilanteita. Tämä pieni ja nopeasti tarkentava kamera tekee kuvaamisesta ketterää, ja onkin varteenotettava vaihtoehto kömpelölle järjestelmäkameralle.  

 

Sony A6000 - järjestelmäkamerassa on 24mp APS-C -kokoinen EXMOR -kenno, huippunopea automaattitarkennus, OLED -etsin ja mahtava valikoima objektiiveja.

 

Kamerassa on  hybridiautomaattitarkennusjärjestelmä, joka yhdistää vaihe- ja kontrastintunnistuksen parhaat puolet. Nopeat tilanteet eivät jää epätarkoiksi.

 

179 vaihetunnistuspistettä kattavat lähes koko kuva-alan.  Vaihetunnistuspisteet sekä kontrastintunnistus takaavat nopean ja tarkan sarjakuvauksen sekä liikkeentunnistuksen, mikä tekee tästä kamerasta todellisen vauhdikkaiden tilanteiden kameran.

Rajalan Sony A6000- tuotepaketeista voi valita mieleisen yhdistelmän juuri sopivilla linsseillä edullisesti.

 

sony-a7-ii-fe-28-70-oss-kamera-kit_33. Sony A7 Mark II

Kenelle: Tämä täyden kennon järjestelmäkamera täyttää kokeneemmankin harrastelijan tai jopa ammattilaisen kuvaustarpeet. Monet ammattilais- sekä puoliammattilaiskuvaajat ovat siirtyneet käyttämään Sonyn peilittömiä järjestelmäkameroita, sillä ne tarjoavat todellista laatua näppärässä koossa.

Sony A7 Mark II -järjestelmäkamera tarjoaa ensimmäisenä maailmassa viiden akselin sisäänrakennetun kuvanvakaajan täyden kennon peilittömään järjestelmäkameraan. Kuvanvakain on yhteensopiva kaikkien objektiivien kanssa, joka mahdollistaa tilanteen kuin tilanteen tallentamisen tällä pienellä ihmeellä.

 

Kamera on muotoiltu uudestaan tarjoamaan parempaa käsiteltävyyttä sekä helpompaa käyttöä. Uskomaton kuvanlaatu sekä erinomainen värintoisto ovat olleet tavaramerkkejä Sony Alpha -sarjan kameroissa eikä uusi A7 II ole tässä poikkeus.

 

Videon tallennus onnistuu nyt tehokkaassa XAVC-S muodossa sekä upean väritoiston S-Log2 tallennuksen takia. Kamerassa on myös sisäänrakennettu WiFi sekä NFC -tekniikka, jonka avulla voi jakaa tallennetut kuvat sekä videot vaivattomasti.

 

Lisälaitteet mobiilikuvaamiseen

 

4. Polaroid Zip -mobiilitulostinpolaroid-zip-tulostin-musta

 

Kenelle: Tämä on hauska lahja kenelle tahansa, joka kuvaa paljon puhelimella. Polaroid Zip -mobiilitulostimella voi tulostaa kuvat langattomasti Bluetooth tai NFC -yhteyden avulla suoraan älylaitteesta.

 

Kuvien tulostus onnistuu Polaroid-sovelluksen avulla, joka on saatavilla iOS- sekä Android-käyttöjärjestelmille. Pieni ja näppärä Polaroid Zip tulostaa 5x7.5 cm -kokoisia värivalokuvia. Laite on erittäin kevyt ja kompakti, joten se kulkee helposti mukana kaikkialla.

 

Laite tulostaa kuvat langattomasti alle minuutissa, eikä mustetta tarvita ZINK Zero Ink -tulostusteknologialla. Valokuvat ovat kosteutta ja kulutusta kestäviä ja niissä on tarratausta.

Liitäntänä on standardi microUSB -liitäntä, ja akun latausaika on noin 1,5 tuntia. Yhdellä latauksella saa 25 kuvaa. Laitteen mukana tulee 10 kpl Premium Ink -valokuvapaperia.

 

 

bluebiit5. Bluebiit Selfie-kaukolaukaisin

 

Kenelle: Hänelle, joka ottaa paljon selfieitä joko huvikseen, reissussa tai vaikkapa työkseen. Tämä kaukolaukaisin on välttämätön lisä, jos aikeissa on ottaa selfie. Kaukolaukaisin helpottaa huimasti selfien ottamista tilanteessa kuin tilanteessa. Ei enää hankalia kaverikuvia oudoista kuvakulmista, joissa yhdestä ystävästä näkyy vain esimerkiksi korva.

 

 

Bluebiit Selfie-kaukolaukaisimella otat helposti kuvia sekä videokuvaa älypuhelimellasi tai tabletilla langattomasti. Kaukolaukaisimen avulla kuva ei tärähdä, jos kuvia otetaan esimerkiksi jalustalta. Instagramiin otettaessa selfiekuvia henkilö tai henkilöt mahtuvat paremmin kokonaan kuviin, kun kuva voidaan ottaa kauempaa kuin mitä käsivara riittää.

 

Bluebiit -kaukolaukaisin on yhteensopiva iPhone- ja Android-puhelimille (Android 4.2.2 tai uudempi) sekä iPad -tableteille (OS ja iOS 6.0 tai uudempi). Kuvaaminen onnistuu nappia painamalla ja laukaisimen kantavuus on jopa 10 metriä. Bluebiit kaukolaukaisin on erittäin pieni ja kulkee helposti mukana avaimenperänä.

 

 

6. Benro BK10benro-bk10-smart-mini-tripod-selfie-jalusta_4

 

Kenelle: Puhelimella tai GoPro-kameralla kuvaavalle. Tällä Benron monipuolisella ja kevyellä jalustalla saa kuvattua helpommin tasaisempia videoita ja tärähtämättömiä kuvia.

 

BK10 toimii tripod-jalustana – jossa on kääntyvä kuulapää 1/4" -jalustakierre – tai selfietikkuna, johon on mahdollista kiinnittää GoPro-kamera tai älypuhelin. Muunneltavan jalustan korkeus on 18-85 cm.

 

Jalustaan kuuluu GoPro -kameroille sopiva adapteri sekä puhelinkiinnike, jonka leveys on 48-100 mm. Lisäksi kahvassa on irroitettava Bluetooth-laukaisin, jonka avulla kuvia voidaan ottaa langattomasti puhelimella (kantavuus n. 10 metriä). Bluetooth on yhteensopiva iOS 5.0 ja Android 4.2 tai uudempien päivitysten kanssa. (Bluetooth ei toimi GoPro -kameroissa.)

 

Kaikkien kuvaajien toivelahja – kuvat talteen turvallisesti

 

lacie-rugged-usb-c7.LaCie Rugged 2TB -kovalevy

Kenelle: Tämä kovalevy sopii ihan kenelle tahansa kuvaajalle, joka haluaa pitää tiedostonsa turvassa. Hyvin suojattu ja kestävä LaCie tarjoaa lisätallennustilaa, jota aina tarvitaan.

 

LaCie Rugged 2TB USB-C USB 3.0 on ulkoinen, kestävä kovalevy, johon moni ammattikuvaaja luottaa. Se suojaa tiedostot ja kulkee helposti mukana kaikkialle.

Tämän kovalevyn kumisuojus ja alumiinikuori on iskun- ja roiskeveden kestävä.

 

Kovalevy on niin PC- kuin Mac -yhteensopiva mukana tulevan USB 3.0 adapterin avulla. Nopea tiedonsiirto ja 2 Terabitin kapasiteetti mahdollistaa suurienkin tiedostomäärien siirtämisen nopeasti. Ulkoinen kovalevy toimii ilman erillistä virtalähdettä. Kestävää ja varmaa tallennustilaa kaipaavalle Rugged USB-C on täydellinen kumppani.

 

Turvallisuutta tien päälle

 

8. Garmin Dash Cam 45 - autokamera garmin-dashcam-45_2

 

Kenelle: kaikille autoilijoille. Garmin Dash Cam 45 on pieni ja huomaamaton autokamera, jossa on useita hyödyllisiä, liikenneturvallisuutta parantavia ominaisuuksia kuvaamisen lisäksi.

 

Dash Cam 45 aloittaa kuvaamisen automaattisesti, kun tien päällä tapahtuu jotain poikkeuksellista. Laite on varustettu törmäys- ja kaistavaroittimilla sekä liikennevalo- ja nopeusvalvontakameravaroituksilla. Onnettomuuden sattuessa kameran GPS tallentaa tapahtumasijainnin, suunnan, ajan sekä nopeuden.

 

Auton ollessa seisahtuneena risteyksessä tai ruuhkassa Go-toiminto ilmoittaa, kun edessä oleva liikenne liikkuu. Pysäköintitila-virtajohdolla kytketty kamera seuraa auton ympärillä liikkuvia kohteita, silloin kun auto on sammutettuna. Johto myydään erikseen, joten muistathan kysyä myös sitä Rajalalta.

 

Kamera tallentaa Full HD -videokuvaa 30 kuvan sekuntinopeudella ja tallennus onnistuu myös hämärässäkin. Travellapse -toiminnon avulla automatkoista voidaan tehdä muutaman minuutin nopeutettu videokooste. VIRB Mobile sovelluksen avulla videot voidaan siirtää langattomasti älylaitteeseen talteen.

 

Dash Cam 45 -kamerassa on 2" LCD-näyttö. Kameraan sopii microSD -muistikortti (max. 64GB). Sisältää elinikäiset valvontakamerapäivitykset, jotka saa ladattua Garmin Express sovelluksen kautta veloituksetta.

 

Lisää hyviä lahjavinkkejä voit kysellä Rajalan henkilökunnalta.

tutustu verkkokaupan tuotteisiin