4.11.2019

Kamera, joka tekee kaiken

Monet ammattilaiset aloittavat perusasioista kuvaamalla kaikenlaisia kohteita, mutta lopulta erikoistuvat johonkin tiettyyn alaan. Terry Donnelly on kuitenkin harvoja valokuvaajia joiden intohimo valokuvauksessa onkin useiden erilaisten kohteiden kuvaaminen. Tähän hän tarvitsee kameran, joka pystyy kaikkeen ja sen vuoksi hän valitsi kamerakseen Sony a9:n.

 

Terryn kuvaukset vaihtelevat suuresti – hänen työnsä ovat sisältäneet valtavan määrän erilaisia aiheita kuten arkkitehtuuria, urheilua ja villieläimiä. Hänelle yksi tärkeimmistä asioista on mahdollisuus kuvata monenlaisia aiheita. ”Tämä kuitenkin tarkoittaa, että tarvitset välineistön joka pystyy mukautumaan. Sony a9:ssa on kaikki mitä tarvitsen, jotta voin saumattomasti hypätä tilanteesta toiseen ja luottaa kameraani täysin. Se tarjoaa minulle mielettömiä kuvia, uskomatonta nopeutta ja helppoa käsittelyä.”

 

terry-donnelly-sony-alpha-7RII-iron-man-statue-on-the-seashore-at-night

Kuva: Terry Donnelly

 

 

Näkeminen on uskomista

Yksi tärkeimmistä elementeistä α9-kamerassa on Viewfinder, joka on tehnyt merkittävän muutoksen Terryn työskentelytapaan. ”Mahdollisuus nähdä kuva ennen sen ottamista on aivan uskomaton”, hän kertoo. ”Se auttaa minua työskentelemään nopeammin, intuitiivisemmin, ja luomaan paremman yhteyden kohteeni kanssa. Vanhassa DSLR:ssa, ensimmäinen asia jonka tein jokaisen kuvan jälkeen, oli naputtaa playback-näppäintä jotta varmistuin, että valotus oli tarpeeksi hyvä. Nyt kun käytössäni on Viewfinder, pystyn pitämään yhteyden kohteen kanssa, joka on hyvin oleellista hyvässä valokuvauksessa."

 

 

terry-donnelly-sony-alpha-9-gymnast-leaps-in-the-air-with-her-eyes-closed

Kuva: Terry Donnelly

 

 

Todellinen nopeus ja tarkkuus

Terryn monimuotoisen valokuvaamisen vuoksi on tärkeää, että hänen välineistönsä mahdollistaa kuvien ikuistamisen nopeasti ja tarkasti. ”Kun kuvaan urheilua tiedän, että voin käyttää a9:n 20fps burst-tilaa, jotta pystyn tallentamaan täydelliset ilmeet urheilijoiden kasvoilla ja kaiken muun draaman urheilun tiimellyksessä”, hän selittää. ”Kun tiedän, että kameran AF-järjestelmä pitää kohteen tarkennettuna joka kerralla minun ei enää tarvitse toivoa, että paras kuva olisi se joka oli tarkka, koska kaikki ovat!”

 

 

terry-donnelly-sony-alpha-9-rugby-player-runs-at-high-speed-holding-the-ball

Kuva: Terry Donnelly

 

 

Erottuvat kohteet

Hän myös kuvaa liikkumattomia kohteita ja kuvatessaan muotokuvia Terry haluaa erotella kohteensa taustasta kunnolla. Jos hän haluaa tässä hyödyntää epäterväyyttä, Alpha-välineistöstä on todella hyötyä. ”Tottakai haluan nopeita objektiiveja ja Alpha-sarjassa on niitä paljon, kuten Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA, FE 85mm f/1.4 GM, ja FE 70-200mm f/2.8 GM OSS. Nopeat linssit ovat kuitenkin tarpeettomia jos et onnistu tarkentamaan oikein, joten kameran lisäominaisuudet, kuten Eye AF, mahdollistavat kuvaamisen suuremmalla aukolla ja näin ollen paremman kohteen erottelun - näin tiedän, että tarkkuus on kohdallaan joka kerta.”

 

terry-donnelly-sony-alpha-9-portrait-of-a-lady-leaning-against-a-piano-keyboard

Kuva: Terry Donnelly

 

 

Kuvan kanssa kosketuksessa

Monimuotoisesta kuvaamistyylistä huolimatta on kuitenkin yksi tekijä, joka yhdistää kaikkia Terryn kuvia ja se on asettelu. ”Mikä tahansa kohteenani onkaan, pyrin etsimään epätavanomaisia näkökulmia ja jotain, mikä herättää huomion. Se voi tarkoittaa esimerkiksi valokuvaamista epätavalliselta korkeudelta tai kulmasta, jotta kuvasta tulee vaikuttava.”

 

terry-donnelly-sony-alpha-9-wideangle-portrait-of-a-lady-on-a-beach-at-dusk

Kuva: Terry Donnelly

 

 

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »