11.5.2014

Katukuvia New Yorkista - Sony RX1

Kokeilin New Yorkissa katukuvausta. Kuvat on otettu Sony RX1 -kameralla ja viimeistelty Lightroomissa. Useat kuvista on on "ammuttu lonkalta", eli kamera roikkuu kuvattaessa kaulan ympärillä tai olalla, jolloin tarkennus ja sommittelu tapahtuu enemmän tai vähemmän sokkona. Näin voi pysyä näkymättömänä ja kuvata ilman, että kohde huomaa olevansa kuvattavana.

New Yorkin kadut - Sony RX1 -kamera

Myyjä New Yorkin kadulla - Sony RX1 -kamera

Kaksi erilaista työmiestä New Yorkissa - Sony RX1 -kamera

On myös hyvä muistaa käyttää tarpeeksi pientä aukkoa riittävän syväterävyyden saavuttamiseksi, sillä tarkennus ei aina tule osumaan haluttuun paikkaan.

Koripallo New Yorkissa - Sony RX1 -kamera

Koripallo New Yorkissa - Sony RX1 -kamera

Huomasin neliörajauksen sopivan tämän tyyppisiin kuviin hyvin. Rajasin tiukasti, sillä halusin kuva-alan täyttyvän ihmisistä. Kuviin jää paljon katsottavaa ja niihin tulee hektistä kaupunkielämän tuntua.

New Yorkin metro - Sony RX1 -kamera

Kuvat viimeisteltiin Lightroomissa. Käytin pohjana VSCO:n (Visual Supply Co) valmisasetusta Polaroid 665++, josta muokkasin edelleen mieleseni.

New Yorkin poliisi - Sony RX1 -kamera

Päivä oli aurinkoinen, joten varjojen ja valon ero oli usein jyrkkä. Suurta kontrastieroa korjatakseni laskin Lightroomissa Highlights-arvoa ja nostin Shadows-arvoa. Tämä johtaa yleensä melko latteaan kuvaan, johon saadaan lisää paikalliskontrastia nostamalla Clarity-arvoa.

New York - Sony RX1 -kamera

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita ja niiden lisävarusteita jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »