22.4.2017

Käytetyn kameran ostaminen ja myyminen

Valokuvauksen harrastajan tarpeet ja tilanteet muuttuvat usein. Valokuvaaja kehittyy, kuvausaiheet saattavat muuttua tai sitten vaan naapurin hankkima uusi kamera saa meidät harkitsemaan uuden kaluston hankintaa. 

Harkitessamme kuvauskaluston päivitystä mielessämme pyörii monia kysymyksiä. Mitä tehdä vanhalle kalustolle? Mitä asioita on hyvä pitää mielessä käytettyä kameraa ostaessa tai myydessä?

Ostaakko käytetty kamera yksityishenkilöltä vai kameraliikkeestä?

Käytettyjen kameroiden kauppaa käydään verkossa. Erilaiset myyntisivustot ja kamerafoorumit ovat aktiivisia käytettyjen kameroiden kauppapaikkoja.

Myös Rajala Pro Shop on panostanut jo pitkään vaihtolaitetoiminnan kehittämiseen. Rajala Pro Shop on Suomen suurin yksittäinen käytettyjen kameroiden markkinapaikka Suomessa. Rajala on harjoittanut vaihtolaitekauppaa jo useamman vuosikymmenen ajan. 

Rajalalla on myynnissä laaja valikoima erilaisia vaihtolaitteita. Varastossamme on jatkuvasti noin 1 000 vaihtolaitetta. Suurin osa vaihtolaitteista on esillä Rajalan verkkokaupassa, mutta osa käytetystä kalustosta ei päädy verkkokauppaan. Siksi usein kannattaakin tiedustella myös Rajalalta, jos olet hankkimassa tiettyä käytettyä kameraa tai tarviketta.

Tutustu vaihtolaitteisiin »

Tarkista käytetyn kameran toiminta ja kunto

Ostettaessa kameraa yksityiseltä myyjältä on hyvä selvittää laitteen toimintakunto ja ikä. Jos kamera on vielä suhteellisen uusi, kannattaa tarkastaa, onko takuu vielä voimassa ja alkuperäinen myyntikuitti tallessa.

Järjestelmäkamerat ovat vahvaa tekoa ja suunniteltu kestämään kovaakin kulutusta. Kuitenkin eri järjestelmäkamera mallit ovat suunniteltu erilaisille käyttäjätyypeille (esimerkiksi aloitteleva, aktiivi- ja ammattilaiskuvaaja). Eri kameramallit kestävät myös eri kuvausmääriä.

Esimerkiksi ammattilaiselle suunnitellulla kameralla voi huoletta ottaa yli 200 000 kuvaa, kun harrastajalle suunnatulla kameramallilla, kuvien laukaisumäärät liikkuvat muutamissa kymmenissätuhansissa. Digitaaliset järjestelmäkamerat eivät kestä siis ikuisesti. Pelkästään jo silmäilemällä kameran ulkokuorta ja sen mahdollisia kulumia ja naarmuja näkee, miten laitetta on kohdeltu. Heti aluksi on hyvä tarkastaa, toimiiko kameran eri toiminnot, painikkeet ja valikot. Käytettyä kameraa hankittaessa on tärkeää katsoa myös hieman kameran pintaa syvemmälle. 

Kun olet ostamassa käytettyä autoa, ajettu kilometrimäärä on olennainen asia arvioitaessa auton kuntoa. Samaa kilometriperiaatetta voi soveltaa kameraan. Kameraa ostettaessa on syytä selvittää, kuinka paljon kameralla on kuvattu.

Selvitä lisävarusteiden saatavuus

Käytettyä kameraa ostettaessa kannattaa selvittää myös lisälaitteiden saatavuus ja sopivuus. Useimmiten on hyvä suosia kameroita, joihin saa laadukkaita lisäosia järkevään hintaan.

Turvallista käytettyjen laitteiden kauppaa

Kameraliikkeestä ostettaessa kamerat ovat usein tarkistettuja, ja niille voi saada takuun. Rajala on erikoistunut jo pitkään käytettyjen kameroiden myyntiin, henkilökunnan ammattitaito takaa sen, että käytetyn kameran ostaja löytää juuri omaan käyttötarkoitukseen sopivan laitteen.

Rajala Pro Shopin kaikki myynnissä olevat käytetyt laitteet ovat ammattilaisen tarkastamia ja testaamia. Lisäksi Rajala antaa kaikille käytetyille kameroille ja tarvikkeille takuun. Tämä tuo lisäturvaa käytetyn laitteen hankintaan.

Rajala ei osta suoraan käytettyjä laitteita ja  vaihtolaitekaupassa varmistetaan aina myyjän henkilöllisyys. Tästä syystä myöskään varastettua tavaraa ei kulkeudu meille myyntiin.

Käytettyä kameraa ostettaessa siitä saattavat puuttua tietyt perustarvikkeet. Rajala Pro Shopin myymät käytetyt kamerat sisältävät aina kameran perustarvikkeet, kuten akun, laturin, kaulahihnan ja usb-kaapelin.

Digitaalisten järjestelmäkameroiden lisäksi Rajala myy käytettyjä objektiiveja ja kameratarvikkeita, kuten akkukahvoja, salamalaitteita ja latureita. Objektiiveihin ja tarvikkeisiin pätee samat takuuehdot kuin käytettyihin kameroihin.

Pois kahden kameran loukusta

Kamerakaupassa tehtävä vaihtokauppa on vaivatonta. Rajalan vaihtolaitekauppa perustuu välirahaan, jonka asiakas maksaa vaihdossa annettavan vanhan laitteensa lisäksi.

Maksettavan välirahan suuruus määräytyy vanhasta laitteesta saatavan vaihtohyvityksen ja uuden kaluston tarjoushinnan erotuksena. Tilanteissa, joissa vaihtoon tulevat tuotteet ovat arvoltaan suurempia kuin uusi laite, asiakkaalle hyvitetään erotus lahjakortilla.

Hyödynnä vaihtohyvitys – vaihda parempaan

Kun harkitset uuden kamerakaluston hankintaa, muista, että nykyiset laitteesi ovat rahanarvoisia. Rajala Pro Shop tarjoaa hyväkuntoisista, käytetyistä digijärjestelmäkameroista, objektiiveista ja salamalaitteista vaihtohyvitystä, jolla voit kattaa osan uuden laitteesi hankintakuluista. Vaihtohyvityksen suuruus määritetään laitteen merkin, mallin ja kunnon mukaan. Vaihtotarjouksen voit pyytää myymälästä tai Rajalan verkkosivuston kautta.

Vaihtolaitekauppa on mahdollista hoitaa sekä Rajalan verkkokaupassa että myymälöissä. Rajalan tämänhetkiseen käytettyjen laitteiden valikoimaan voit tutustua Rajalan verkkokaupassa.

Rajalan Vaihda Parempaan -vaihtolaitekampanja tarjoaa helpon tavan päivittää oma kuvauskalusto uuteen. Kampanjatuotteiden osalta vaihtohyvitys ja vaihdossa annettavat laitteet ovat määritelty valmiiksi, joten sinun ei tarvitse pyytää erillistä vaihtotarjousta nykyisestä laitteestasi.

Hyödynnä vaihtohyvitys – tutustu Vaihda Parempaan -kampanjan tuotteisiin!

Innostu uudestaan, vaihda parempaan - Vaihda Parempaan -kampanga tuotteet