8.10.2018

Kuvaajien takana vuodesta 1919

Kuvat avaavat silmämme ennennäkemättömälle. Ne osoittavat, miten maailma muuttuu ympärillämme ja muuttavat myös omaa tapaamme ajatella ja elää. Kuvat tekevät historiaa.

Kuvien ja kuvaamisen lumo säilyy sukupolvesta toiseen. Vaikka tekniikka ja varusteet sekä tapamme kuvata kehittyvät, tietyt asiat eivät muutu: kuvalla halutaan säilöä tärkeitä hetkiä ja kertoa tarinoita. Kun kivikauden luolamies maalasi luolan seinälle tikku-ukkoja metsästämässä, ajatus oli sama kuin vaikkapa tämän päivän isällä tai äidillä, joka kuvaa lastensa futispeliä: tämä asia on tärkeä – haluan ikuistaa sen itselleni ja muille.

 

Monta tapaa kuvata

Maailmassa on monta tapaa kuvata – jokaisella ihmisellä on omansa. Yksi ikuistaa ihmisiä, toinen on kiinnostunut ilmiöistä, kolmannelle kenties tunnelma on tärkein. Joku tarttuu hetkeen, joku taas suunnittelee ja valmistautuu pitkään ja hartaasti. Juuri mahdollisuuksien rajattomuudessa piilee yksi kuvaamisen suurimmista hienouksista. Edes taivas ei ole rajana, vaan sekin voi olla mitä upein kuvauskohde.

Kuvaaminen on yhtä aikaa sekä tekniikka- että tunnelaji. Onnistuneessa lopputuloksessa molemmat osuvat kohdallaan. Viimekädessä kuitenkin kuvaaja itse tietää mitä tavoitteli ja kuinka hyvin siinä onnistui. Oma näkemys on tärkein. Ammattikuvaajan on toki yleensä miellytettävä muidenkin silmää, mutta silloinkin on uskottava omaan juttuunsa.

 

100-vuotias, jonka intohimo ei laannu

Oskari Rajala perusti vuonna 1919 Suomen Turkuun ensimmäisen valokuvausliikkeensä. Harva olisi tuolloin uskonut, että Rajalan tarina jatkuu vahvana vielä 100 vuotta myöhemminkin. Meillä on kuitenkin jotain, jonka jaamme asiakkaidemme kanssa ja joka ajaa meitä eteenpäin vuosikymmenestä toiseen – loputon intohimo kuviin ja kuvaamiseen.

Haluamme olla mukana kehittämässä valokuvausalaa. Iso osa sitä on auttaa kaikkia kuvauksesta kiinnostuneita löytämään oma juttunsa ja onnistumaan siinä parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa asiantuntevia palveluita mukaanlukien huollot ja koulutukset, erilaisia valokuvaustapahtumia ja -kilpailuja sekä tietysti laite- ja tarvikevalikoimaa, josta jokaiselle kuvaajalle on löydettävissä juuri hänen tarpeidensa mukainen ratkaisu.

Näin 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä olemme kiteyttäneet olemassaolomme tarkoituksen kahteen sanaan: “Kuvaajien takana”. Se tarkoittaa, että sinä voit keskittyä kuvaamiseen – me olemme taustatukenasi kaikessa missä tarvitset.

Kuvat tekevät historiaa. Me teemme kuvaajia.
Rajala -kuvaajien takana vuodesta 1919.

 

tutustu verkkokaupan tuotteisiin