2.6.2021

Madventures ja Canon EOS C70

Minkä takia Tunna ja Riku valitsivat Canon EOS C70 -videokameran työkalukseen uudelle Madventures -kaudelle?

Madventures
-matkailusarjaa on tehty neljä tuotantokautta. Ensimmäinen kausi esitettiin vuosina 2002 ja 2003. Suositussa ohjelmassa Riku Rantala ja Tunna Milonoff matkustavat ympäri maapalloa ja esittelevät erilaisia kulttuureita ja ilmiöitä.

"Joku voisi sanoa, että meillä on jonkin verran kokemusta kamerakaluston kanssa reissaamisesta, vai mitä" Tunna naurahtaa ja Riku komppaa. "Mehän ollaan digitalisaation tuote, oltiin ensimmäisenä liikkeellä sillon, kun kamerat keveni, halpeni ja niistä tuli tarpeeksi hyviä broadcast-tasoiseen matskuun. Ja tottakai me halutaan olla kehityksen kärjessä edelleen."

Ohjelman alkuaikoina pienissä videokameroissa ei ollut juuri mahdollisuutta eri objektiivien käyttöön. Eri kuvakulmat vaativat luovuutta. "Aikoinaan ongelma oli se, että kamerassa olevaa objektiivia ei pystynyt vaihtamaan. Ainoa mitä pystyttiin tekemään, oli lisätä laajakulma-adapteri, millä pystyi myös kuvaamaan itseään," Riku toteaa. Canon EOS C70-videokamera pystyy hyödyntämään uusia RF-kiinnitteisiä objektiiveja, mutta myös vanhempia, edelleen laadukkaita EF-kiinnitteisiä L-sarjan objektiiveja. Valinnan varaa ja kuvakulmia riittää.


Pienikokoinen elokuvatason videokamera

"Meidän kameroita kutsuttiin sotaratsuiksi. Ne oli kuitenkin 8 kuukautta reissussa ja ne oli aina sen näkösiäkin, teipattu täyteen kaikkea," Tunna muistelee ohjelman alkuaikoja. "Meillä on syntyny sellanen rakkaussuhde meidän kameroihin, meidän kamerat on ollu vähän ku kolmansia ja neljänsiä matkakumppaneita ja niitä on varjeltu." Kameran kestävyys ja luotettavuus haastavissakin olosuhteissa on todella ollut avainasemassa ohjelmaa tehdessä.


"Nykyään on niin mahtavaa, että kuka tahansa vois tehdä Hollywood-tasoisen leffan," Tunna miettii. Canon EOS C70 -videokamerassa yhdistyy perinteisen täyden kennon järjestelmäkamerat ja Canon EOS Cinema -malliston ammattivideokamerat. RF-kiinnitys mahdollistaa ammatimaisen videolaadun aiempaa kompaktimmassa kokoluokassa; C70 on Cinema -sarjan pienikokoisin, mutta täyttää ammattilaisten tarpeet paremmin kuin hyvin. "Erittäin kevyt setti myös, jopa kuivan kesän oravat jaksaa kantaa," Rantala vitsailee, viitaten kuvaajakumppaniinsa.