19.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 10

nhlwamlogot2

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

EPISODI 10 - Kuumetta ja kumisia nuolia 

Los Angeles-Anaheim-akselilla viettämämme viikko meinasi osoittautua varsinaiseksi epäonnen viikoksi. Ensin aivan kammottava hotelli, sitten sataa vettä kuin sieltä kuuluisasta Esterin takalistosta ja sitten vielä Putkosenkolle iski muutamaa astetta kovempi flunssa päälle. Kuume nousi 40 asteen pintaan ja muutaman päivän ajan Juippi oli sängyn vankina.

ANAHEIM KAUNIS KELI

”Sota ei yhtä miestä kaipaa”, sanotaan, mutta suomalainen aikuinen pressiboxiver-tailija kaipaa kovastikin. Hyödynsimme siis tietysti Juhanin sairastumisen sarjassamme uudenlaisena käänteenä, mutta täytyy vierestä seuranneena sanoa, että hieman vähempikin olisi riittänyt. Kuten jaksossakin totean, tämä oli kolmeen vuoteen ensimmäinen sairastuminen, joten kai sen ”tilastotappion” aika vaan sitten oli.

Jaksossa suuntaan uhkarohkeasti tappion kärsineen vierasjoukkueen koppiin kyselemään pizza-täytteistä. Olimme toki sopineet Jeff Carterin kanssa, että käyn häntä morjenstamassa ja toimittamassa hänelle pari kpl erään nimeltä mainitsemattoman vaatemerkin lippalakkia, mutta kyllä siellä hieman ”oikeiden toimittajien” päät kääntyivät kun tappiopelin jälkeen kaveri alkaa kysellä pizzasta.

Vatasen Sami kärsi kohtaamisemme aikaan alavartalovammasta ja oli näin ollen pop corn-osastolla. Näköjään naamiotumiseni toimittajaksi onnistui, sillä kaveri oli käynyt etsimässä minua ja vaihdoimme pari viestiäkin aiheesta missä nähtäisiin, mutta ei vaan kohdattu pelin aikana. Kohtasimme kuitenkin kahvin ääressä ja saimme lopulta haastettua miehen hänelle larppausajoilta varsin tuttuun lajiin, eli imukuppijousipyssyammuntaan. En itse asiassa tänäkään päivän ole ihan varma onko Valttu oikeasti harrastanut larppausta nuorena poikana vai oliko se vaan Jyväskylän poikien keskeistä läpän heittoa. Putkonen paljastakoon vaikka somessa, jos tahtoo.

ANAHEIM POJAT

Kohtasimme Californian auringon alla myös herran nimeltä Teemu Selänne, Teemulla oli kysymys Jussi Jokiselle ja se näkyy sitten seuraavassa jaksossa.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »