22.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 11

NHL Without a Map, eli #NHLWAM

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

EPISODI 11 - MIAMI VICE

En tiedä onko näiden jaksojen otsikoissa kauheasti järkeä ollut aikaisemminkaan, mutta tämän jakson otsikkoon kirjoitin vain jotain ja ajattelin, että mietin sen sitten myöhemmin. Seuraavan kerran asia juolahti mieleen siinä vaiheessa, kun sain kuittauksen IS:n puolelta, että jakso nimeltä ”Miami Vice” on nyt ajastettu tulemaan julki perjantaina. En jaksanut alkaa exporttaamaan jaksoa uusiksi vain sen takia, että olisin kehitellyt jonkun yhtä urpon, mutta aihetta edes jollain muotoa liippaavan otsikon. Eli jos mietit mistä tuo tämän kertainen otsikko tulee, tai mihin se viittaan, niin voit suosiolla lopettaa.

MIAMI turistit

Episodi 11 heittää sankarimme suoraan Miami Beachille. Miami oli kuusiviikkoisen matkamme viimeinen määränpää. Siinä vaiheessa kun suunnittelimme kuvauksia, Floridassa pelasi Jussi Jokisen ja Sasha Barkovin lisäki myös Sean Bergenheim, joten olimme varanneet useamman päivän kuvauksille, mitä todellisuudessa tarvimmekaan. Luppoaika kului kuuluisalla South Beachilla auringosta nauttien ja matkan vaiheita kerraten.

MIAMI Sashajajusa

MIAMI Beach

Jos jotain miinuksia haluaa Miamista hakea, niin ensimmäisenä tulee mieleen hintataso. Etenkin kun euron kurssi suhteessa dollariin on heikentynyt vaikka nyt sitten vuoden takaiseen verrattuna radikaalisti, niin kyllä se köyhällä syletti maksaa pitkälle yli 20 taalaa juomasta rantabaarissa. Muuten Miami vaikutti kyllä paratiisilta, eli välittömästi lottovoiton jälkeen sunntaan varmasti takaisin.

Jääkiekko ei ole Floridassa ihan samanlaisessa asemassa, kuin esim. Montrealissa, tai Torontossa, mutta siitäkin huolimatta, että Sasha Barkov saa (tai joutuu) kulkea Miamin kaduilla ilman piirittävää teinityttöjen laumaa, niin olin jopa positiivisesti yllättynyt meiningistä hallissa. Ja vielä enemmän olimme haltioissamme pressi-boxissa tarjolla olleista Buffalo Wingseistä. Siinä suomalaisen aikuisen miehen sydän sulaa kun tuolla tavalla hellitään.

MIAMI lätkää

MIAMI JAGR Barkov

Tsekki-legenda Jaromir Jagr oli siirtynyt siirtotakarajalla New Jerseystä Floridaa vahvistamaan. Tällä kertaa saimme häneltä muutaman sanankin ja mies yltyi kehumaan Jari Kurria, Selännettä ja nuorta ketjukaveriaan, Sasha Barkovia. Jagr on kyllä mystinen hahmo. Joukkuekavereiden kesken miehen suu käy jatkuvasti (kuulostaen Iso-Arskalta). Hän on mm. vienyt mailansa kirkkoon ennen tärkeää peliä ja lukenut niille raamattua. Mies treenaa öisin ja mitähän vielä? Kaikki pitävät hänestä ja arvostavat häntä. Mies on 43-vuotias ja pelaa edelleen huipputasolla. Käsittämätön ura. Käsittämätön tyyppi. Mielestäni hän voisi kruunata uransa tuoden takaisin lähes miestä itseään legendaarisemman hiustyylin, jolla hän valloitti uransa alkuaikoina.

Miamista Juippi jatkoi Buffaloon viettämään St Patricks daytä ja minä suuntasin kohti kotisuomea ja editointiurakkaa, mutta eipä mennä siihen ihan vielä. Jossain vaiheessa tässä edittipöydän ääressä syntyi ajatus rikkoa lineaarinen jatkumo ja jättää vierailu erään eläköityneen herrasmiehen luona viimeiseksi osaksi sarjaa.

Eli mitä tapahtui Selänteen Ranchilla? Siitä seuraavassa blogissa.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com 

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita ja niiden lisävarusteita jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »