26.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 12

NHL Without a Map, eli #NHLWAM

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

EPISODI 12 - SELÄNNE KU SELÄNNE

Tässä episodissa matkataan ajassa hieman taaksepäin. Californian auringon alta löytyi eläkepäiviään golfin ja tenniksen parissa viettävä ikinuori Teemu Selänne. Päätin lopulta sijoittaa vierailun Teemun ranchilla sarjan loppuun, koska Teemu on Teemu. Sopiva kunnianosoitus miehelle ja toisaalta myös kivaa kikkailua sarjan jatkumoon, kuten jo edellisessä blogissa muistaakseni mainitsin.

TEEMU maalaus

Teemulle pitää antaa tunnustusta siitä tavasta kuinka hän heittäytyy mukaan juttuihin (Joskin miehen tavoittaminen on toisinaan hieman haastavaa). Jokainen sarjassa mukana olllut on kyllä ollut hyvällä fiiliksellä, mutta Teemun kanssa kun alettiin käydä läpi mitä ajatuksia meillä on, niin mieheltä alkoi taas välittömästi tulla ehdotuksia. ”Te voisitte tulla tuosta ja mä et, en mä rankkeja ku oon eläkkeellä, mut ottakaa Leeviä vastaan” jne.

Muun muassa Season 2 episodi 10:ssä tapahtunut Kobe Bryantin nimmarilla varustetun pallon metsään potkaisukohtaus oli Teemun oma idea ja nytkin hän hyvin lähti kehittelemään hänelle lahjaksi viemästämme bingosta tarinan jatkumoa.

TEEMU ja juippi2

Tällä kertaa sarjaan päätyi myös Selänteen nuorin poika Leevi. Pojasta näkyy, että maila ja peliväline on ollut käsissä paljon. Itse asiassa jäimme Leevin kanssa kuvausten jälkeen vetelemään rankkareita ainakin tunniksi ja olin aivan yltä päältä hiessä session jälkeen.

Tosiaan tuossa kun viittasin Teemun hieman hankalaan tavoitettavuuteen, niin siinähän kävi sillä tavalla, että kun saimme Teemun vihdoin kiinni, niin lähdimme hotelliltamme sellaisella kiireellä, että matkasta jäi kaikkien kameroiden laturit, sekä tietysti vaihtovaatteet. Jouduimme sitten hieman miettimään kameroiden kanssa, että mitä kameroita käytämme missäkin kohtaa. No toisaalta siihen mennessä oli jo oppinut (tai ainakin luuli oppineensa) käyttämään niitä sen verran, ettei välttämättä joka kohtausta tarvinnut kuvata viidestä eri kulmasta, vaan parikin järkevämmin mietittyä riittää.

TEEMU kameran asennusta bingo

 Mitä eläkeläisistä tulee ensimmäisenä mieleen? No Bingo. Kävimme siis tietysti nohevina ukkoina hakemassa Teemulle lahjaksi lelukaupasta bingon ja haastoimme hänet siinä. Teemu on tunnetusti äärimmäisen kilpailuhenkinen ja inhoaa häviämistä, joten pelin, joka perustuu puhtaasti tuuriin, valitseminen oli mielestämme avain voittoon. No ei se sitten ollut kuitenkaan. Varmasti huijasi jotenkin tuo vanha kettu meitä.

TEEMU bingo

TEEMU Rahapanos

Se kuinka hauskaa ja jännittävää bingon pelaaminen aidosti olikaan ehkä yllätti meidät kaikki. Se kuinka saada bingosta vauhdikas ja hurmoksellinen pätkä katsojille oli myös omanlaisensa kysymys mitä naureskellen pohdin kun aloin jaksoa editoimaan.

Selänteen perheen vieraanvaraisuus ansaitsee kiitokset jo tässä vaiheessa. Bingon ja rankkarisessioiden jälkeen oli vuorossa illallinen (meillekin vaikka Teemu ei ollut tainnut muistaa Sirpalle mainita meidän tulosta heheh) ja vierasmajaan oli pedattu pojille sängyt valmiiksi, sillä aamulla koittaisi se todellinen haaste.

TEEMU torino

Joku ehkä muistaa, että puhe on ollut 12-osaisesta sarjasta, mutta onhan se kolmetoista vaan ihan helvetisti coolimpi numero, joten ”Vielä kerran pojat!”

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »