29.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 13

NHL Without a Map, eli #NHLWAM - 12-osainen blogisarja

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

EPISODI 13 - KAIKKI ROKKI LOPPUU AIKANAAN 

Niinpä niin, kello on 03:26 perjantaina toukokuun 29. päivä vuonna 2015 ja olen juuri laittanut sarjamme viimeisen episodin exporttaamaan adobe premierestä. Samainen tuotos menee julki puolilta päivin IS-TV:stä, eli aikataulut eivät pettäneet, mutta ei tässä ihan liikaa särkymävaraa ole jäänyt.

Toisaalta juuri nyt se on täysin yhden tekevää. Olen istunut tässä tietokoneen ääressä muutamaa hassua poikkeusta lukuun ottamatta joka päivä melko lailla aamusta iltaan ja illasta aamuun kaksi ja puoli kuukautta. Sitä ennen reilu kuusi viikkoa kuvauksissa ja sitä ennen puoli vuotta yhteistyökumppaneiden hankkimista ja sarjan suunnittelua. Projekti on saatu päätökseen ja olen ylpeä. Nöyrästi ylpeä. En missään nimessä täysin tyytyväinen, mutta täynnä uusia ideoita ja uskoa siihen, että voimme tehdä yhä parempia tuotoksia jatkossa.

TEEMU kypärät

Olen myös hyvin kiitollinen. Siitäkin huolimatta, että lähtiessämme Miamista kotia kohti, läppärini anastettiin lentokentän turvatarkastuksessa. Kyllä, juuri siitä läpivalaisuhihnalta sen nappasi kentän virkailija parempaan talteen. Ei siinä paljon helvetin moisen haloon nostaminen auttanut kun syyllisiä ovat virkailijat itse. Epäilin tietysti edelläni mennyttä matkustajaa, mutta pari viikkoa Suomeen tulon jälkeen näin uutisen, jossa juuri Miamin lentokentän työntekijöitä oli jäänyt kiinni matkustajien tavaroiden pöllimisestä. Uutisen mukaan vuosittain yli 2 miljoonan dollarin saalis katoaa ruumaan checkatuista laukuista ja turvatarkastuksessa.

TEEMU kypäräkameran asennusta

Niin siis olen kiitollinen varkaudesta huolimatta, sillä ulkoiset kovalevyt, eli kuvausmateriaalit pysyivät tallessa ja muutenkin matka oli kokonaisuutena onnistunut Putkosen muutaman päivän sairastumista lukuun ottamatta.

Iso kiitos kaikille sarjassamme mukana olleille henkilöille. Erittäin hienoa heittäytymistä kameroiden edessä. Myös ylitse vuotavaa vieraanvaraisuutta saimme osaksemme varmasti enemmän kuin olisimme ansainneetkaan, vaikka omasta mielestä niin kovin mukavia jannuja ollaankin.

TEEMU ja pojat

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille. Ilman teitä tämän tekeminen olisi mahdotonta. Arvostan sitä, että samoja tahoja pysyy kelkassa sesongista toiseen. Se kai kertoo jotain myös meidän onnistumisesta.

Kiitos myös kaikille sarjan teossa pyyteettömästi avittaneille ja varsinkin Year Gone ja Cabin Echoes -bändeille loistavan musiikkinsa luovuttamisesta sarjamme äänimaailmaa sulostuttamaan. Sekä tietysti Joseph Ryanille, joka jo viime kaudelle sävelsi ja soitti meille oman tunnarin. Niin ja soihan tämän sesongin jaksoissa myös Happy Little Home Breaker muutamassa kohtaa. Kyseisessä orkesterissa allekirjoittanut toimi vokalistina ja sen lyhyt elinkaari sijoittuu vuosien 2004-2006 väliin. Edelleen yksi elämäni vahvimmista kokemuksista tuo musiikkiin syventyminen. Kiitos siitä Ike Ollari ja Pölökky.

Pojat keskiympyrässä

Kiitos Juippi, Putcola, Putkosenko, Juhani. Mielestäni me on luotu aika siisti juttu. Eiköhän luoda lisääkin.

Kiitos ystävät.

Kiitos Isä, äiti ja muu perhe.

Kiitos Marika.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita ja niiden lisävarusteita jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »