17.4.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 2

nhlwamlogot2

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

Episodi 2 - BETONI IS BACK

 Juippi J-man ja Batmantower

Suuntasimme Bostonista Nashvilleen lumimyräkän takia alkuperäissuunnitelmasta päivän myöhässä. Laskeuduimme muistaakseni noin kolmen pintaan päivällä ja seitsemältä olisi tippuva kiekko jäähän. Vastassa Predatorsilla Toronto Maple Leafs. Meillä oli ollut ajatuksena haastatella Leo Komarovia jo edellisenä iltana, mutta koska olimme jumissa lumen keskellä, ehdimme jo hylätä koko ajatuksen haastattelusta. Vierasjoukkueet lähtevät siis yleensä heti pelin jälkeen kohti seuraavaa kohdetta.

Mutta kuinka ollakaan Leo ilmoitti, että hänellä on tunteroinen aikaa ennen kuin pitää mennä hallille, eli jos menemme heti, niin voimme raapasta nopean haastiksen hotelllin aulassa. Suuntasimme siis taxin kohti Leksan hotellia. Eihän sieltä tietenkään löytynyt oikein mitään vapaata rauhallista tilaa, joten päädyimme järkyttävää meteliä pitävän takkatulen ääreen. Metelin saattaa huomata tuotoksesta. Torontolla oli raskas vieraskiertue ja siihen päälle karu tappioputki päällä, joten täytyy nostaa hattua Leksalle, että antoi haastattelun pari tuntia ennen peliä, vaikka oli silmin nähden väsynyt. Tsemppiä Leksalle MM-turnaukseen! Josko siitä muodostuisi hieman valoisampi kokemus kuin Toronton kaudesta.

Peksi ja Olli nimmareita

Välillä meininki on tuolla aika hektistä ja vaikka kuinka on suunniteltu jotain, niin tilanteet voi muuttua äkistikin. Joku ehkä muistaakin, että viime vuonna kun saavuimme ”Tenneseen kultakimpaleeseen, elikkäs Nashvillen Country-kaupunkiin”, kuten Putkosenko aina kohdetta kuvailee, Pekka Rinne lähti samana päivänä hakemaan farmisarjasta pelituntumaa palauduttuaan pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikuntoon. Meillä oli silloin siis noin kaksi tuntia aikaa tehdä Peksin haastis. Nyt ei sentään ollut pelkoa, että mies lähetettäisiin farmiin, mutta loukkaantuminen oli alla ja pelin Torontoa vastaan mies seurasi vielä siviilikuteet päällä. Olimme alustavasti sopineet Peksin kanssa ennen kun hän loukkaantui, että pääsemme kuvaamaan ”Me vastaan Peksi” -rankkarikisan kun heillä on välipäivä peleistä. Meillä oli luistimet pakattuna reissuun ja kikat hiottu valmiiksi sitä varten (no ei ollu kikkoja, mutta luistimet oli). Kaikkien harmiksi kisa jäi vielä odottamaan parempaa hetkeä. Episodin kun katsoo, niin selviää, että yrityksestä se ei jäänyt kiinni.

peksin filmausta

Pekka sai kuitenkin lääkäriltä ja valmentajalta peliluvan, vaikka rankkarilupaa ei herunutkaan, ja pääsimme vihdoin näkemään ”Betonin” tositoimissa. Vastassa oli Sami Vatasen edustama Anaheim Ducks. Kävimme jututtamassa ”Vadua” aamujäiden jälkeen, mutta niinpä vaan kävi, että mikrofonista hyytyi patteri, enkä sitä huomannut. Tietysti juuri sillon kuvasimme vain yhdellä kameralla, joten reissumme ensimmäinen tekninen tolskaus oli nähnyt päivänvalon. Isosta farssista ei toki ollut kyse, koska ”Valtun” varalle oli isompiakin suunnitelmia kuin pelkkä sivurooli vieraskiertueella, eikä se kohtaus olisi lopulta todennäköisesti päätynyt jaksoon kuitenkaan. Mutta toki se aina tympii, kun koheltaa.

Sitähän sanotaan, että virheistä oppii. Mutta oppiiko? Se selviää kenties tässä Blogin vanhetessa.

Kaappasimme Pekan perinteitä kunnioittaen hotellihuoneeseemme haastateltavaksi. Ilmeisesti miehellä kummitteli viime vuotinen läävämme pahasti mielessä, sillä hän laittoi hyvissä ajoin viestiä, josko hän katsoisi meille jonkun vähän mukavamman paikan. Kiitos Peksille hyvästä diilistä. Haastattelussa perehdytään myös hyväntekeväisyysorganisaatio Best Buddiesiin, ja tapasimmekin erittäin valloittavan herran nimeltä Mikey.

Peksi ja BEst Buddy Mikey

Nashvillessä pelasi visiittimme aikana myös toinen suomalainen, Olli Jokinen.

Ollista juttua seuraavalla kerralla.

 

Rakkaudesta lajiin,

 

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »