24.4.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 4

nhlwamlogot2

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.


Episodi 4 - JORSTI IN THE BUILDING

Nashvillestä matka jatkui St. Louisiin. Teimme vaihteeksi klassisen virheen, eli vuokrasimme auton sen sijaan, että olisimme matkanneet mukavasti lentäen.

Matka kesti ihan jumalattoman kauan, vaikka se ei suunnitteluvaiheessa ollut taaskaan tuntunut pahalta. Roadtrip on aina huono vaihtoehto, sanokaa minun sanoneen.

Saavuimme hotellillemme keskellä yötä. Hotelli oli ehkä jopa kuumottavampi kuin edellisvuonna Nashvillessä. Hotelli oli niinkin kuumottava, että näin eräänä yönä unta, että huoneemme oli pistetty tuhannen palasiksi ja kuvauskalustomme anastettu. Todellisuudessa uhkaava ilmapiiri ei kuitenkaan realisoitunut ja saimme huokaista helpotuksesta.

jori

Aika St. Louisissa alkoi sähäkästi, kun heti saapumisestamme seuraavana aamuna klo 11:30 oli ottelu Blues vs Chicago Blackhawks. Siis todellakin klo 11:30 aamulla. Ohjelmassa oli vielä vuokra-auton palautus ennen peliä, joten ketään ei varmasti yllätä, että meille tuli kiire. Itselläni on sellainen piirre, että kiire aiheuttaa auton ratin takana reaktion, joka hyvin äkkiä johtaa ylinopeussakkoihin. Se ei tietenkään ole järkevin mahdollinen riski otettavaksi USA:n maaperällä, jos ajokorttisi on Suomessa ja auto vuokrattu vänkärin paikalla istuvan nimiin, niin, että vain hän saisi ajaa sitä. Myönnettävä siis on, että lievästi alkoi sydän hakata rintaa, kun taustapeiliin ilmestyi sheriffin auto pillit ja vilkut päällä. Olimme molemmat varmoja, että tulee laitokselle lähtö ja vähintään karkoitus maasta, tai välitön siirto Guantanomoon, mutta istuttuaan passini kanssa 10-15 minuuttia autossaan, sheriffi palasi ja totesi, että ”En löytänyt sinua järjestelmästämme, joten en voi sakottaa sinua, mutta kai sinä ymmärrät, ettei ole syy rikkoa lakia vain koska on kiire.” Vastasin: ”Ymmärrän toki ja olen hyvin pahoillani.” Sitten hän vain totesi, että ”ajahan jatkossa hiljempaa”. Teimme johtopäätöksen, että poliisi oli ajatellut pääsevänsä itse helpommalla päästämällä meidät vaan varoituksella ja siksi antoi asian olla. Aina tyhmyydestä ei siis sakoteta, mutta en silti suosittele ottamaan mallia. Pidetään ne ajokortit matkassa ja aikatauluista kiinni.

Emme lopulta missanneet pelistä kuin ehkä yhden erän. Meitä oli hallilla vastassa Jori Lehterän tyttöystävä Lotta, jonka kanssa pääsimme tarkastelemaan ottelua Bluesin pelaajien vaimojen huoneesta. Ei yhtään huono vaihtoehto ainakaan jos tarjoiluja vertaa Bluesin pressiboxiin.

juustokakut kiinnostaa

St. Louis ei kaupunkina vaikuttanut mitenkään ihastuttavalta paikalta. Maamerkki, arkkitehti Eero Saarisen suunnittelema Gateway Arch, oli toki hieno. Positiivisena yllätyksenä tuli, että sen sisällä menee hissi kaaren ylös asti. Kultturelleina herrasturisteina käytimme tietysti tilaisuuden hyväksi käydä tarkkailemassa kaupunkia korkeuksista.

Gateway Arch

Yksi merkittävä tapahtuma elämässämme tapahtui kun pääsimme astumaan NHL-jäälle. Ikävä kyllä vielä ei päästy luistimet jalassa, mutta askelen lähempänä ollaan taas unelmaa.

Koitimme kovasti ”Kadonneen jäljillä”-ohjelman hengessä saattaa yhteen Putcolan aka Putkosenkon ja hänen synnytyslaitokselta Venäjälle kaapatun kaksoisveljensä, Vladimirin, mutta siitä huolimatta, että kyseinen heppu istuu Jorin vieressä pukuhuoneessa, yrityksemme jäi pahan kerran torsoksi.

Jorille ja Lotalle iso kiitos erittäin mukavista päivistä ja vieraanvaraisuudesta. Vaikka St. Louisin kaupunki ja pressiboxin tarjoilut saivat heikot arvosanat, niin vastineeksi tälle pariskunnalle heittämällä kiitettävää toikkariin.

dinner jorijalotta

Seuraavaksi jatkettiinkin matkaa Chicagoon. Autolla.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »