8.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 7

NHL Without a Map, eli #NHLWAM

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

Episodi 7 - Granny Nuotiolla

Sarjamme 7. episodissa pääroolissa on koko kansan rakastama Mikael Granlund. Veimme ”Grannyn” keilaamaan ja kas kummaa, kun peli vaihtui joukkuepelistä yksilökisaksi, niin johan alkoi Putcola pärjäämään. Mielestäni Jyväskylän keilaseuran olisi syytä palkita Juhanin tyylipuhdas ylikävely Oulun pojista vähintäänkinkultaisella keilapallolla.

Minnesota Mikke kuvaa

Minnesota keilaus

Päätimme tehdä Mikaelin haastattelun hänen asuinrakennuksen aulassa, koska siellä oli ”tunnelmallinen” valaistus. Takkatuli ja kaikkea. No eihän se ihan niin putkeen mennyt. Ensimmäiset 10 minuuttia haastattelusta yritin säätää kameroiden asetuksia kohdalleen ja kuten lopputuloksesta näkee, niin ei ne nyt ihan kohdalleen päätyneet missään vaiheessa. Minulla kädessä haastattelussa olleen kameran asetukset olivat jotenkin mystisesti alkuun niin sekaisin, että kuva oli täysin tummaa. Meillähän ei ole ollut tapana pahoitella kuvassa tai äänessä olevia säröjä, koska tyyli on tarkoituksella rosoinen, mutta kieltämättä editoidessa tulee aina välillä sellainen olo, että oisko vähän kannattanut miettiä paremmin kuvatessa. Luontevana jatkumona tähän, unohdin myös Raannan Antilta Mikelle kuvatun kysymyksen hotellille, mutta sehän ei sinällään haitannut, koska siitäkin saatiin mukavasti huumoria veisteltyä.

Minnesota naamaseinä

Marssiessamme kuvaamaan Wildin pelipäivän aamujäitä, kohtasimme katsomossa joukon Suomen edustusasuun pukeutuneita tyttöjä huoltojoukkoineen. Kyse oli, kuten jaksossakin ilmenee, Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen jääpallomaajoukkueesta, joka oli saapunut lajin MM-kisoihin ottamaan mittaa Ruotsista, Venäjästä ja USA:sta. Ohjelmaan kuului myös NHL-matsi ja tapaaminen Mikaelin kanssa. Varmasti ikimuistoinen reissu tytöille.

Ottelussa Wildin ja Starsin välillä pääsimme todistamaan ehkä viihdyttävimmän kolmannen erän mitä olen koskaan livenä seurannut. Wild voitti erän 6-1 ja Granlund taiteili kelvolliset 1+2 tehot. Myös Mikko Koivu taisi olla vähintään parissa maalissa mukana.

Minnesota Grannylla

Teen tähän loppuun pienen paljastuksen. Todellisuudessa vietimme pelin jälkeisen illan hyvinkin rauhallisissa merkeissä Granlundilla pari lasia viiniä nauttien. Ne pubikohtaukset oli kuvattu pari päivää aikaisemmin. Sen illan rauhallisuudesta voi jokainen tehdä materiaalin perusteella omat johtopäätöksensä.

Haastoimme Minnesotassa myös itse Mikko Koivun tarkkuuskisaan, mutta siitä sitten seuraavassa jaksossa.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »