12.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 8

nhlwamlogot2

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

EPISODI 8 - Kapteeni Koivu

Seikkailu Minnesotassa jatkuu. Kuten eilen ollessani Radio Rockin Korporaation vieraana kerroin, kaikki pelaajat eivät ole yhtä halukkaita näytämään kotiaan medi-alle. Eräs yksityisyydestään hieman tarkempi henkilö on Wildissa jo yhdeksättä kauttaan viettävä maalivahti Niklas Bäckström. Granlund kertoi, ettei ”Nikke” ollut meinannut haluta paljastaa edes nuorelle joukkuekaverilleen missä asuu, kun tämä oli tarjonnut kyytiä pari vuotta sitten hallilta kotiin. Tiedostaen Niklaksen tarkan linjan, ”Mikke” oli päättänyt kiusata vanhempaa joukkuetoveriaan väittämällä antaneensa hänen osoitteen meille ja sopineensa, että menemme porukalla tekemään haastattelun hänen kotiinsa. Kapteeni Koivu oli ollut ilmeisesti juonessa mukana ja tarina kertoo, että yhden treenin ajan konkariveskaria oli pidetty pinteessä. Saimme tästä hyvät naurut aikaan kun ensimmäisen kerran kohdatessamme hallilla Putkonen heitti Nikelle tuttavallisesti, ”Hei niin, monelta me tullaan teille huomenna”. Vastaus taisi olla tyyliin ”Olen matkoilla huomenna”. (Tässä vaiheessa pojat olivat siis jo paljastaneet, ettei me oikeesti olla tunkemassa hänen kotiinsa).

Koivu, Kärppä ja Nikke

Mikko Koivu on henkilö, joka tunnetaan ennen kaikkea jämäkkänä ja tunnollisena johtajana, joka ei turhia lässytä eikä selittele. En rehellisesti muista nähneeni Mikosta koskaan haastattelua, jossa focus ei olisi 100 prosenttisesti siinä itsessään, eli lätkässä (Ehkä jossain on päästy sivuraiteille, mutta en muista nähneeni ja haluan ajatella, että me olemme erityisiä). Oli siis hyvin miellyttävää nähdä Mikosta myös sitä rentoa puolta ja esim. kuinka ”Granny” ja Mikko piikittelevät toisilleen jne. Ymmärrän nyt yhä paremmin miksi Mikko Koivu on kapteeni sekä Wildissa, että Leijonissa.

Koivu Toimistossa2

Haasteosiossa ”Leijonakuningas” ei jättänyt juuri selittelyille sijaa. Reiluna miehenä antoi kuitenkin mailansa meille lohdutuspalkinnoksi. Päätimme lahjoittaa mailan eteenpäin jollekin Koivu-fanille. Onnistuimme löytämään Mikon paita päällä peliin saapuneen suomalaisen naisen, joka ei puhunut suomea ja vastasi lempipelaajakseen Zach Parisen. No ”Nämä on näitä” sanoisi Heikkis-Jamo. Ilmeisesti Koivulla jäi myös hyvä fiilis meistä, sillä haastattelut ja haasteet purkitettuamme miehen kiirehtiessään perheensä pariin hän tokaisi, että ”Ensi kerralla sovitaan niin, että on enemmän aikaa.”

Törmäsimme Minnesotassa myös Edmonton Oilersissa läpimurtoa NHL-kaukaloihin tekevään, Iiro Pakariseen. Suonenjoen kebab-grilli sai sen verran hyvää mainosta, jotta jos ei Iirolla jo ole, niin nyt olisi ainakin syytä laittaa nimikkö-pizza listalle ja tarjota meille ilmaiset lätyt saapuessamme Mansikka-karnevaaleille.

Koivu Pakarinen

Ensi jaksossa päästään vihdoin lämpimään ja tuijottamaan naisia ihan kilpaa.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com