15.5.2015

Making of NHL Without a Map - Osa 9

NHL Without a Map, eli #NHLWAM

NHL Without a Map, eli #NHLWAM on hulvaton matkadokumenttisarja, jossa kaksi suomalaista jääkiekkofanaatikkoa seikkailee Pohjois-Amerikassa NHL-jääkiekkoilijoita haastaen ja haastatellen. #NHLWAMia on tuotettu kolme tuotantokautta. Ensimmäinen kausi (lähes nollabudjetin pilotti) tehtiin keväällä 2013. Sarja kuvattiin kokonaan kännyköillä ja käytännössä täysin ilman käsikirjoitusta. Season 2 - Lost again ilmestyi IS-TV:n kautta keväällä 2014 keräten valtavan suosion. SEASON 3 julkaistaan jälleen IS-TV:ssä 12-osaisena sarjana alkaen 14.4.2015. Jokaisen jakson ilmestyessä julkaistaan tänne myös Making of -blogikirjoitus.

EPISODI 9 - Enkelten kaupunki 

Reissua takana 4 viikkoa ja vihdoin pääsimme lämpimään. Edessä oli viikko aurinkoisessa Californiassa. Tai no sillain aurinkoisessa, että taisipa neljänä päivänä sataa vettä seitsemästä.

LOSI pojat Venicella

Sellainen mielenkiintoinen episodi, jota ei sarjasta näy, oli että säästääksemme kustannuksissa varasimme lentokentän läheisyydestä halvan, mutta nettisivujen mukaan ihan passelin hotellin neljäksi ensimmäiseksi yöksi. Todellisuus oli hieman toinen, sillä siinä parin kilometrin säteellä LAX:ista on kyllä ihan fiksuja hotelleita, mutta tämäpä meni juuri sopivasti Inglewoodin ghetton puolelle ja meininki pelkästään hotellin aulassa oli sen verran karmivan näköistä suomalaiselle kermaperseelle, jotta sinne emme jäisi edes yhdeksi yöksi. Paikka olisi toki kelvannut, jos olisimme olleet reppureissaamassa ilman mitään anastettavaa ja aikomus olisi ollut greisibailata aamuun asti, mutta pelkkä ajatus kuvauskaluston/materiaalien katoamisesta sai kylmän hien pintaan ja paikka sai jäädä.

Onneksemme Los Angelesissa asusti tuolloin tuttavamme ”Mesta” a.k.a Kärkkäisen Toni, jolta saimme sohvan nurkan, johon käpertyä yöksi miettimään majoituskuviot uusiksi. Uusi kohtuuhintainen ja turvallinen hotelli löytyi seuraavana päivänä ja kaikki pystyivät jälleen hengittämään rauhallisesti. Kiitokset vielä ”Mestalle”.

Losi autossa

Los Angelesissa oli samaan aikaan myös pari kappaletta Suomen kansalle tuttuja kaunottaria, eli tämän epidodin sankarittaret, Lotta Hintsa sekä Janni Hussi. Lottahan vieraili sarjassamme jo viime vuonna ja silloinkin paikka oli Los Angeles.

Janni on tullut tunnetuksi Fitness-menestyksestään ja koska Lottakin on sporttinen missi, niin tarkoituksenamme oli haastaa tytöt johonkin urheilulliseen kilpailuun. Siinä kävi kuitenkin niin, että Putkonen sairastui jämäkkään flunssaan. Jouduimme näin ollen kehittämään kisan jossa ei vahingossakaan hengästy. Tuloksena oli lopulta tuijotuskisa. Tytöt ei pärjänny ja Putkonen sai jälleen yhden merkinnän haastevoitosta vyölleen.

LOSI tuijotushaaste

Alunperin meillä ei ollut aikomusta mennä ollenkaan seuraamaan jääkiekkoa Los Angelesissa, vaan vasta Anaheimissa, mutta tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa tavattu Jeff Carter sai hoidettua meille piletit Stables Centerille katsomaan millainen tunnelma on hallitsevan mestarin areenalla. Kameroitahan ei saa halliin viedä, kun ei ole mediapassia ja tästä syystä pelistä ei ole materiaalia (Oishan sitä voinut turvautua kännykkään, mutta se vähän niinkuin jäi siinä hötäkässä se ajatus).

Losi pelistä

Ottelua oli saapunut katsomaan myös Lumilautailun suuri pieni mies, olympiahopeamitalisti Peetu Piiroinen. Harmillisesti aikataulumme menivät sen verran ristiin, että ehdimme jututttaa Peetua vain nopeasti ottelun jälkeen hallin pihalla, ennenkuin mies jatkoi matkaansa lentokoneella Coloradoon harjoittamaan ammattiaan.

Seuraavassa jaksossa kohtaamme Suomen tämän hetken kiistatta parhaan puolustajan, Sami ”Valttu” Vatasen. Mihin hassun hauskaan leikittelyyn Valtun haastoimmekaan. Se selviää tiistaina.

 

Rakkaudesta lajiin,

Juho Manninen

Tuottaja - NHL without a map

 

SEURAA NHL WITHOUT A MAPIA:

Facebook: NHL - without a map

Instagram: @nhlwam

Twitter: @manninen7 & @putcola

nhlwam.com

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »