16.3.2014

Mikael Rantalaisen vinkit täysikuun kuvaamiseen

Tänään on taas täydenkuun aika - kirkkaan illan sattuessa siis täydellinen hetki valokuvaamiselle! Kuun kuvaamisesta on kyselty paljon Rajalan some-kanavissa, joten pyysimme maisemakuvaukseen erikoistunutta valokuvaaja Mikael Rantalaista jakamaan parhaat vinkkinsä. Tässä ne tulevat:

  1. Selvitä milloin ja mistä suunnasta kuu tarkalleen nousee. Esim. TPE:tä käyttäen.
  2. Jos mahdollista, etsi kuun kanssa samaan kuvaan jokin maamerkki tai muu kiinnostava kohde. Mitä kauempana kohde on, sitä suuremmalta kuu sen vieressä näyttää.
  3. Kuvaa RAW:ta, niin voit tummentaa kuuta jälkikäteen.
  4. Tarkista valotus histogrammista.
  5. Käytä tukevaa jalustaa.
  6. Jos kuu nousee vain vähän auringonlaskun jälkeen (esim. 20 min), niin yleensä yksi valotus riittää.
  7. Kun auringonlaskusta on enemmän aikaa ja et halua, että kuu palaa puhki, niin ota useita valotuksia ja yhdistä ne exposure blendingin avulla.
  8. Kun auringonlaskusta on noin tunti tai enemmän, on vaikea välttää kuun puhkipalaminen useammallakaan valotuksella. Lopputulos ei vaikuta luonnolliselta, joten tällöin annan kuun yleensä palaa puhki.

Mikael Rantalainen ikuisti täysikuun Suomenlinnan yllä tämän vuoden maaliskuussa. 600 mm, F10, ISO 800, ja 1/6 sekuntia. Hernesaaresta oli matkaa Suomenlinnan kirkolle reilu 3 km.
Mikael Rantalainen ikuisti täysikuun Suomenlinnan yllä maaliskuussa. 600 mm, F10, ISO 800, ja 1/6 sekuntia. Hernesaaresta oli matkaa Suomenlinnan kirkolle reilu 3 km.

 

www.facebook.com/MikaelRantalainenPhotography

www.maisemanlumo.fi

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita, tarvikkeita ja koulutuksia jokaiseen tilanteeseen.

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »