12.10.2014

Mitä kaikkea kuvilla voi tehdä

Kun ottaa paljon kuvia ja joihinkin niistä on oikein tyytyväinenkin, voi joskus tulla sellainen olo, että niitä voisi katsella enemmänkin. Kuvakirjat ja valokuvat-albumit ovat itsestäänselviä ratkaisuja tallennukseen, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Testasin kuluneella viikolla Rajalan Kuvapalveluita ja teetin parista suosikkikuvastani kassin ja t-paidan. Kauppakasseja tarvitsee aina ja omastani tuli niin hieno (vaikka itse sanonkin), että ripustin sen ihan esille. Kassit valmistaa Costo (nykyään Pure Waste), joka tekee ne sataprosenttisesti kierrätetystä puuvillasta.

Kuvatuote - kauppakassi

Kuvatuote - kangaskassi

Kuvatuote - T-paita

T-paitakuvasta hyppään pienellä aasinsillalla vielä parin viikon takaiseen blogikuvagenrepostaukseen. Tähän kuvaustyyliin kuuluvat olennaisena osana myös tuotekuvat. Esimerkiksi tehdyistä ostoksista napataan valokuvat. Tapana on myös tietynlainen jatkuvuus. Ensin vaikkapa uusi vaate kuvataan ostoskassissa, sitten henkarissa ja lopuksi osana asua. Huolellinen bloggaaja myös silittää vaatteet, koska ryppyjä on vaikea poistaa jälkikäsittelyvaiheessa. Katso kuva, jos et usko. ;) Nyt, kun päivätkin alkavat olla jo melkoisen hämäriä, lienee jälleen aika myös muistuttaa jalustan käytöstä. Harvan käsi on niin vakaa, että kamera ei ehtisi lainkaan tärähtää, josku kuvaa käsivaralla käyttäen pitkää valotusaikaa. Mikäli kalustostasi puuttuu vielä tukeva jalusta, vinkkaan ensiavuksi seuraavaa: valitse objektiiveistasi se, jossa on pienin polttoväli eli kaikkein laajakulmaisin versio. (Polttoväli on se numero, joka ilmoitetaan millimetrien edellä. Itse otin t-paitakuvan aamuhämärissä 40mm f/2,8 -objektiivilla.) Mitä laajempi kulma, sen armollisempi objektiivi on pienelle tärähtelylle.

Nämä t-paidat ovat myös Coston (nykyään Pure Waste) valmistamia ja niissä käytetään ainoastaan tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleja. Voit tutkia kassi- ja t-paitavalikoimia täällä.

 

Tutustu Rajalan kuvapalveluihin