19.7.2017

Mobiilikuvaus näyttää suuntaa

Mobiilivalokuvaus on kehittynyt huimasti

Mobiililaitteiden, kuten älypuhelinten ja tablettien, valo- ja videokuvausominaisuudet ovat kehittyneet huimasti viime vuosien aikana. Teknologian kehittyminen ja sosiaalisen median palveluiden käytön lisääntyminen ovat osaltaan lisänneet mobiililaitteilla kuvaamista. 

Uusiin kameroihin haetaan inspiraatiota älypuhelimista

Monet kameravalmistajat ottavat yhä enemmän vaikutteita mobiililaitteiden ominaisuuksista. Esimerkiksi monissa peilittömissä järjestelmäkameroissa ja pokkarikameroissa hyödynnetään langatonta kuvien siirtoa ja jakamista suoraan sosiaaliseen median kanaviin tai puhelimeen. 

”Paras kamera on se, joka kulkee aina mukana.” Tämä on yleinen viisaus, joka pitää paikkaansa. Myös kameroiden koko on menossa koko ajan yhä kompaktimpaan suuntaan, suorituskyvystä tinkimättä.

Kaksi laitetta sujuvasti rinnakkain

Monesti älylaitteiden kameroiden on ennustettu syrjäyttävän täysin tavalliset digitaalikamerat. Tämä ei kuitenkaan näytä todennäköiseltä. Älylaitteilla kuvaaminen on enemmänkin dokumentoivaa kuvaamista, oli kyseessä sitten kauppalistan kuvaaminen muistiin tai rantakuva lomareissulta. 

Kun kuvilta halutaan korkeampaa laatua ja syvyyttä, on digitaalikamera monesti parempi työkalu. Peilittömissä järjestelmäkameroissa yhdistyvät järjestelmäkameran laadukas optiikka ja mobiililaitteen wifi- ja jako-ominaisuudet.  Tämä kehitys on saanut monet aktiivi- ja ammattilaiskuvaajatkin siirtymään entistä kompaktimpaan kuvauskalustoon. 

Älypuhelin voi toimia myös hyvänä apuna esimerkiksi kuvauspaikkojen tai -ideoiden metsästyksessä. Puhelimen kameralla on helppo tallentaa kuvausideat, jotka on helpompi toteuttaa laadukkaasti esimerkiksi järjestelmäkameralla.

Lisävarusteilla enemmän irti mobiilikuvauksesta

Haluatko saada mobiililaitteella entistä monipuolisempia kuvia tai videoita? Yksi mahdollisuus on käyttää apuna erilaisia lisävarusteita. Tässä neljä varustevinkkiä mobiilikuvaukseen.

Gimbal-kuvauskahvat

Hyvästi tärisevät ja heiluvat videot! Kuvanvakaajalla varustetulla kahvalla viet mobiilivideosi täysin uudelle tasolle. Tee omista videoistasi entistä ammattimaisemman näköisiä.

Esimerkiksi:

DJI Osmo Mobile + lisäakku + teline

Lue  lisää ja tilaa >

Kuvausvarret / ”selfiekepit”

Vaikka suurin selfiehypetys tuntuu jo olevan laantunut, on vanha kunnon selfiekeppi edelleen kätevä apu mobiilikuvaamiseen. Muista, että kuvauskepin tai -varren avulla voit kuvat myös muutakin kuvia kuin selfieitä.

Esimerkiksi:

SelfieMaker Smart -selfievarsipaketti (sis. kaukolaukaisimen)

Lue lisää ja tilaa >

tai pelkkä SelfieMaker Smart -varsi

Mobiiliobjektiivit

Myös mobiililaitteiden kameroihin on saatavissa erilaisia objektiiveja, kuten laajakulma- ja kalansilmäobjektiiveja. Näillä linsseillä saat entistä monipuolisempia kuvia.

Esimerkiksi:

Black Eye Clipper Wide Angle -laajakulma-linssi

Lue lisää ja tilaa >

 

Black Eye Fish Eye Clipper -kalansilmälinssi

Lue lisää ja tilaa >

Bluetooth-kaukolaukaisin

Älylaitteilla kuvatessa voi kameran laukaisimen käyttäminen olla hankalaa, etenkin jos yrität ottaa kuvaa hankalasta asennosta. Bluetooth-laukaisimen avulla pystyt laukaisemaan kameran langattomasti.

Esimerkiksi:

Bluebiit Selfie-kaukolaukaisin

Lue lisää ja tilaa >

Mobiilitulostin

Nykyään katsomme ottamiamme kuvia pääosin digitaalisessa muodossa, esimerkiksi tietokoneen, puhelimen tai television näytöltä. Mobiilitulostimella voit tulostaa mobiililaitteilla ottamiasi kuvia suoraan valokuvapaperille.

Esimerkiksi:

Polaroid Zip -mobiilitulostin

Lue lisää ja tilaa >

Muista myös paperikuvat!

Mobiililaitteilla otetuista kuvista voit myös teettää laadukkaita paperikuvia. Useimmissa Rajala Pro Shop -myymälöissä voit tulostaa kuvat suoraan mobiliililaitteista korkealaatusissa EPSON -kuvakioskeissa.

Muista myös Rajalan kuvapalvelut verkossa, esimerkiksi:

Instakuva 10x10cm

Tilaa >

Premium 10x13cm -valokuva

Tilaa >

 

Tutustu kuvausta helpottaviin mobiililaitteisiin »