15.1.2014

Paras kamera on...

Paras kamera on mukana oleva kamera

...mukana oleva kamera. Minulta kysytään aina silloin tällöin, millainen kamera kannattaisi hankkia. Suosittelen aina sellaista, jonka mukaanottamiskynnys on mahdollisimman pieni. Upeasta järjestelmäkamerastakaan ei ole iloa, ellei sitä jaksa pitää mukanaan.

Kannattaako kameraa sitten aina pitää mukanaan? Minun mielestäni kannattaa - koskaan ei voi nimittäin tietää, milloin kohdalle sattuu jotain kiinnostavaa. Ja kun kantaa kuvausvälinettä mukanaan, alkaa automaattisesti nähdä maailmassa paljon enemmän kaikkea kiinnostavaa. Rajaukset piirtyvät mieleen ja sitä tulee katselleeksi asioita aivan uudesta perspektiivistä. Aivan lähiympäristöstäkin alkaa löytyä vaikka mitä sellaista, johon ei ole aikaisemmin osannut kiinnittää lainkaan huomiota.

Mitä sitten kannattaisi kuvata? No, ihan kaikkea! Tarjoan sanojeni vakuudeksi tarinaa parin vuosikymmenen takaa, paperivalokuvien ajalta. Isälläni oli nimittäin tapana ottaa joka päivä yksi kuva. Aiheella ei ollut niin väliä, se saattoi olla päivän iltapala tai kuva leffareissulta. Ensilumi taltioitiin tietysti, samoin muut vuodenaikojen virstanpylväät. Päivän kuvat koottiin albumeihin, joista tuli suuria hittejä. Kaikki meillä vierailleet ihmiset ikäryhmään katsomatta tahtoivat aina selailla ensin päivän kuva -albumit läpi. Myös me itse katselimme kuvia usein. Aivan tavalliset kuvat aivan tavallisesta arjesta olivat todella kiinnostavia ja mukavia. Ei siis kannata kuvata ainoastaan juhlahetkiä ja lomamatkoja. Arjen muistot saattavat nousta arvoon arvaamattomaan, kun ne tallennetaan.

Me Royn kanssa tahdomme kannustaa valokuvaamisen pariin, jotta mahdollisimman moni voisi nauttia kuvamuistojen iloista.

Maailmassa on loputtomasti nähtävää - meidän on vain avattava silmämme ja otettava linssinsuojus pois!

/Noora

 

Tutustu verkkokaupan tuotteisiin »