8.10.2018

RAJALA AMBASSADOR 2018 kisa alkoi – äänestä ensimmäisen tehtävän suosikkisi

Rajala Ambassador- kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Esikarsinnan kautta valitsimme molemmista maista 12 finalistia. Kilpailijoiden taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen kova. Kiitämme kaikkia osallistujia ja toivotamme menestystä jatkoon päässeille. Nyt alkavat tositoimet!

 

Äänestä suosikkisi jatkoon 

Kilpailun aikana voit äänestämällä vaikuttaa siihen, ketkä pääsevät kisassa eteenpäin. Ensimmäisen tehtävän antajana ja mentorina toimii Julius Konttinen. Töiden palautusaika on 7. lokakuuta saakka, ja ensimmäinen yleisöäänestys järjestetään 8.-11. lokakuuta.

 

Osallistu kuvakisaan Instagramissa

Sen lisäksi voit itse osallistua Natalia Salmelan houstaamaan kuvakisaan Instargramissa, ja voittaa rahanarvoisia palkintoja Rajalan verkkokauppaan. Lisäohjeet löydät täältä.

 

Ensimmäinen tehtävä: Vangitse hetki, ikuista tunne, kerro tarina

Julius Konttinen kertoo antamastaan tehtävästä: 

“Mielestäni valokuvauksen tärkein tehtävä on kertoa tarina. Kertoaksesi tarina hyvin, sille täytyy kehitellä mainio alku, jonka jälkeen täytyy välittää tuon hetken tunnetila vaivattomasti. Houkuttele katsoja mukaan mielikuvitusmatkalle kanssasi kuvaustilanteeseen. Tämä ajattelutapa luo pohjan seuraaville tehtäville.”

Tehtävän kuvaus on tässä: 

  1. Vangitse hetki

Ota valokuva, joka vangitsee erityislaatuisen hetken elämässä. Se voi olla jotain merkityksellistä tai jotain hyvinkin jokapäiväistä - joka puolella ympärillämme vallitsee taianomaisia asioita.

  1. Ikuista tunne

Ota valokuva, joka on ladattu täyteen tunnetta. Taidokkain valokuva on sellainen joka välittää fiilistä ja luo tunteita kuvan molemmin puolin. 

  1. Kerro tarina

Ota valokuva, joka kertoo tarinan. Hienostuneimmat valokuvat kertovat tarinaa siitä mitä on tapahtunut ennen kuvan ottamista ja jopa mitä tulee tapahtumaan sen jälkeen. Kerro tarina niin kuin se ilmenee tai laita katsoja itse rakentamaan se valokuvasi ympärille.

Valokuvat voivat olla sekä digitaalisia että analogisia. Värisävyjen säätäminen on sallittua, mutta ei rajua tietokoneella tehtyä retusointia tai kuvamanipulointia - käytä valokuvauksen klassisia keinoja kuvan luomiseen.

 

Äänestä oma suosikkisi jatkoon 11.10. mennessä!

Äänestä »