7.11.2018

Rajala Go tuo esiin kovan luokan kuvaajia sekä kiinnostavia nousevia kykyjä

Rajala Go -tapahtuma järjestetään tänä vuonna lauantaina 17. marraskuuta Postitalon myymälässä. Luvassa on kattaus kiinnostavimpia tämän hetken kuvaajia kansainvälisesti tunnustusta saaneista tekijöistä nouseviin tähtiin.

Meeri Koutaniemi

 

meeri -2

 Meeri Koutaniemi on kuvaaja, jonka nimi on viime aikoina ollut kaikkien huulilla. Hän on kuusamolaissyntyinen vapaa valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi. Hänen työnsä valokuvaajana ja journalistina ulottuu yli 50 maahan. Koutaniemen työn keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa.

 

Koutaniemi valittiin Vuoden Lehtikuvaajaksi vuosina 2012 ja 2013 sekä saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Koutaniemi on julkaissut Suomessa yhteensä kuusi kirjaa itsenäisistä kuvajournalisista tutkimusprojekteistaan. Tällä hetkellä Koutaniemi työstää tietokirjaa tyttöjen ympärileikkauksesta.

 

 

Teema: Henkilöohjauksen ja luonnonvalon rytmi valokuvassa

 

Luennolla perehdytään henkilöohjaukseen spontaaneissa tai järjestetyissä kuvaustilanteissa. Koutaniemi syventyy oman työnsä esimerkkien kautta kuvaajan ja kuvattavan vuorovaikutussuhteeseen, jossa keskustelu, vapautuminen ja kokeilullisuus vaikuttavat valokuvan lopputulokseen. Kehyksenä luennolla toimii myös henkilökuvauksen yhdistäminen luonnonvaloon, jossa valolle annetaan oma kuvausta määrittelevä roolinsa.

 

 

Philip Bloom

 

Philip Bloom kansainvälisesti tunnustusta saanut filmintekijä, joka on viimeiset 10 vuotta erikoistunut luomaan upeaa elokuvallista kuvaa kamerasta riippumatta. Hän on 27-vuotisella urallaan työskennellyt Iso-Britannian kaikille suurimmille tv-lähetyksestä vastaaville yhtiöille kuten BBC, ITV C4, ja Sky – sekä lukuisille riippumattomille tuotantoyhtiöille ympäri maailman mukaan lukien CNN, CBS, Discovery, FOX ja NBC.

 

Riippumattomat projektit ovat avainasemassa Bloomille ja hän jakaakin aikansa isompien sekä pienten riippumattomien projektien välillä. Yksi hänen menestyneimmistä riippumattomista projekteista oli dokumentti nimeltä “How To Start A Revolution”, joka voitti British Academy Film Awards -palkinnon vuonna 2012 ja useita muita elokuva-alan palkintoja mukaan lukien parhaan dokumentin palkinnon Raindance-festivaaleilla vuonna 2011.  

 PHILLIP_BLOOM

 

Teema: Elokuvaa peilittömillä kameroilla.

Bloom on nykyisin erikoistunut kuvaamaan upeita elokuvallisia otoksia kamerasta riippumatta. Hän kertoo luennollaan kokemuksistaan ja siitä, miten peilittömillä kameroilla voidaan kuvata elokuvatasoista kuvaa.

 

 

Dave Cad

Brittiläinen tubettaja Dave Cad on hurmannut suomalaiset huumorintajullaan ja positiivisella asenteellaan. Hän on tullut tunnetuksi viime aikoina Suomi-aiheisista videoistaan, joissa hän mm. opettelee suomen kieltä ja kokeilee perinteisiä suomalaisia ruokia. Hänellä on vahva henkilökohtainen side Suomeen.

lataus

 

Teema: Dave kertoo luennollaan miten erottua sisällöntuottajien joukosta.

Cad on taitava videontekijä, joka hallitsee ammattimaisen editoinnin ja tekee visuaalisesti kiinnostavia ja laadukkaita videoita Youtube-kanavalleen. Hän lukeutuu tällä hetkellä Suomen seuratuimpien tubettajien joukkoon.

 

 

Olli Sorvari

 

Olli_2

 Olli Sorvari on valokuvaaja, jonka intohimona on jo vuosia ollut  yövalokuvaus ja etenkin linnunrata. Sorvari on matkustellut linnunradan  perässä ympäri maailmaa ja hänen kuvansa ovat levinneet  maailmanlaajuisesti Instagramissa. Linnunratakuvaajana Sorvari on  luova  ja hän pyrkii aina saamaan pienimmätkin yksityiskohdat talteen  kennolle. Sorvari on voinut tulla monelle tutuksi myös Rajala  Ambassador  -finalistina, joka on ollut suosittu koulutusten pitäjä ja  luennoitsija jo hyvän aikaa. 

 


Teema: Linnunratakuvakuvauksen laatuun vaikuttavat tekijät  tekniikasta kuvankäsittelyyn. 

Linnunratakuvan laatuun vaikuttaa monta asiaa. Olosuhteet on yksi  suurimmista tekijöistä, joihin emme aina voi vaikuttaa. Mutta millä  kuvausteknisillä ja kuvankäsittelyyn liittyvillä kikoilla voimme vaikuttaa  linnunratakuvan laatuun? 

 

 

Viola Virtamo 

Henkilokuva_ViolaVirtamoViola Virtamo on valokuvaaja ja graafinen suunnittelija, ja hänet tunnetaan ennen kaikkea hänen ruokakuvistaan. Virtamo on kuvannut uransa aikana kymmeniä ruokakirjoja esimerkiksi Tomi Björckin ja Vappu Pimiän kanssa. Hän on kirjoittanut myös kaksi omaa keittokirjaa. Virtamo ei tingi koskaan visuaalisuudesta ja pyrkii aina luomaan ruokakuviensa ympärille herkullisen maailman, johon lukija haluaa uppoutua.

Virtamo on nuori ja tavoitteellinen kuvaaja, joka on löytänyt selkeän oman linjan ja tyylin kuviinsa.


Teema: Miten syntyy ruokakuva, joka herättää tunteita?

Tällä luennolla pääset tutustumaan Viola Virtamon tapaan rakentaa ruokakuva aina alkumetreiltä asti. Virtamo kertoo luennolla vinkkinsä valonkäyttöön, stailaukseen ja muihin ruokakuvan oleellisimpiin elementteihin.

 

 

 

Northern Action

Northern Action on kahden nuoren kuvaajan, Joonas Puhakan ja Sami Lievosen kuvauspalveluyritys, joka on keskittynyt etenkin videoiden tekoon luonnon majesteettisissa maisemissa.

Iceland Route -1- 2018 907-2


Teema: Miten pieni tuotantotiimi matkustaa ulkomaille?

Kuvaajat jakavat nyt omat vinkkinsä kuvausmatkan huolellisesta suunnittelusta aina lokaatiossa toimimiseen asti. Luennolla kerrotaan myös, mitä tulee ottaa huomioon, kun matkustaa dronen ja kuvauskaluston kanssa. Luento sopii kaikille kuvaamisesta ja matkustamisesta kiinnostuneille sekä niille, ketkä ovat suunnittelemassa kuvausmatkaa. Luennon lopuksi osallistujat pääsevät tutustumaan yrityksen kuvauskalustoon sekä vaihtamaan ajatuksia Puhakan ja Lievosen kanssa.

 

 

Antti Karppinen

Antti Karppinen on kansainvälisesti palkittu kansainvälisen uran tehnyt valokuvaaja ja digitaalinen taiteilija. Ainutlaatuiset luovat ideat ja konseptit sekä selkeästi tunnistettava valaisu- ja käsittelyjälki ovat tunnusomaisia piirteitä hänen kuvilleen. Hän on kiertänyt ympäri Eurooppaa kouluttamassa muun muassa luovuuden kehittämistä, kuvausta ja kuvankäsittelyä.

 ANTTI_KARPPINEN

 

Karppinen pitää kaksi erilaista luentoa, joissa päästään ammentamaan hänen ainutlaatuisesta erikoisosaamisestaan. Antti käy läpi kuvatuotantoprosessia ideasta, suunnitteluun, kuvaukseen, käsittelyyn ja lopputuotteeseen, ja kuinka tuottaa lisäarvoa asiakkaalle sisältöjen kautta.

Lisäksi Antti näyttää erillisessä kuvausdemossaan, kuinka hän luo kuviinsa elokuvamaisen fiiliksen käyttämällä esimerkiksi värikalvoja ja valkotasapainon vaihtelua kamerasta. Demossa mukana uusi Fujifilm X-T3.

 

Vesa Koivunen

 

vesa_koivunenVesa Koivunen on Suomen parhaita urheilukuvaajia ja Nikon Nordic Ambassador. Koivunen kuvaa ammatikseen urheilua suurimmille suomalaisille lehdille. Vesan lempiaiheita on moottoriurheilu, mutta yleisurheilu ja kaikki toiminnallinen kuvaus on hänelle myös tuttua. Hän on myös kirjoittanut Urheilukuvaus -nimisen kirjan. Koivunen on käyttänyt Nikonin kalustoa ammatissaan jo yli kymmenen vuotta.

 

 

 

 

 

 

 

Natalia Salmela

 

Ruokabloggaaja ja Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela on todellinen ravintolaintoilija ja ruoka-afficionado, joka vuonna 2017 ilmestyneen Halparuokakirjan ja WTD-bloginsa kautta on ihastuttanut monia värikkäillä ja kutsuvilla ruokakuvillaan. Nata on myös pitkän linjan Olympus PEN -kuvaaja, joka uskoo vahvasti pienen ja ketterän kaluston voimaan.

 nata

Teema: ruokakuvaus-workshop.

Salmela on osa Rajala Pro-tiimiä ja yksi käynnissä olevan Rajala Ambassador-kisan tuomareista. Salmela pitää ruokakuvaus-workshopin yhdessä Olympuksen kanssa. Kurssilla Nata opastaa osallistujia ruokakuvaamisen maailman kädestä pitäen.

 

 

Marinella Himari

 

Marinella Himari on Pohjois-Savon havumetsistä Italian ja Helsingin kautta tien päälle muuttanut luontokuvaaja, outdoor-toimittaja ja tuleva eräkirjailija, jonka esikoisteos julkaistaan syksyllä 2019. Himari toimii myös Sigman Ambassadorina.

MARINELLA_HIMARI

Teema: Metsän detaljien makrokuvaamisen täsmävinkit.

Luonto on ihmeellinen ja täynnä upeita yksityiskohtia, jotka moni haluaisi herättää henkiin myös omissa valokuvissaan. Tule kuulemaan metsän pikkujuttuihin hurahtaneen makrokuvaajan täsmävinkit detaljien kuvaamiseen.

 

 Rajala Go:ssa mukana näiden lisäksi myös paljon muuta! Ilmoittaudu nyt!

 Rajala GO 2018