7.5.2018

Rajala Pro Shop ja Veikkausliiga vievät kuvaajat taas kentän laidalle

Rajala Pro Shop on toiminut jo kolmen vuoden ajan Veikkausliigan yhteistyökumppanina tarjoten muun muassa urheilukuvauksesta kiinnostuneille mahdollisuuden päästä kuvaamaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita jalkapallo-otteluihin.

Kuningas jalkapallo on valokuvauksellinen laji

Arvioiden mukaan jalkapalloa seuraa tai harrastaa jopa 3,5 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti. Ei ole siis sattumaa että jalkapallosta puhuttaessa käytetään usein etuliitettä kuningas.

Valokuvauksen näkökulmasta jalkapallo on myös hyvin mielenkiintoinen laji. Tiukat pallontavoittelutilanteet, huikeat tuuletukset ja pettymyksen karvas kalkki tuovat valokuviin tunnetta ja fiilistä.

Astu kentän laidalle

Urheilukuvauksessa tärkeää on päästä mahdollisimman lähelle tapahtumien keskipistettä. Katsomosta käsin kuvatessa jää tilanteet turhan etäisiksi ja yksinkertaisesti pidemmälläkään “putkella” kuvattaessa ei saada haluttuja kuvia aikaiseksi.

Vinkkejä kuvaamiseen

Miten Rajala Pro Shopin kuvaajapassista saa kaiken ilon irti? Kysyimme vinkkejä Rajalan Jonni Vihtkarilta, joka oli viime kesänä mukana kuvaamassa Veikkausliiga-otteluita.

 • Normaaliin katsomoon verrattuna kentän laidalta pääsee paremmin ottelun ytimeen ja kuvaamaan kentän tasosta. Tämä antaa mahdollisuudet parempiin kuviin.
 • Normaalisti katsomoon ei saa viedä järjestelmäkameraa isomman teleobjektiivin kanssa.
 • Jos jalkapallo ei ole tuttu laji, kannattaa hieman tutustua etukäteen. Se helpottaa tilanteiden kuvaamista ja rytmiä.
 • Objektiivina kannattaa olla vähintään 200mm ja sitä pidempi, kun halutaan kuviin toiminnan tuntua ja tiivistettyä kuva tiettyihin pelaajiin. Valoisassa kesäkelissä pärjää myös objektiivilla, jossa on heikompi valovoima, kunhan objektiivi tarkentaa tarpeeksi nopeasti.
 • Kun valokuvia tuo näytille Veikkausliigan kuvagalleriaan tai muuhun mediaan otteluiden jälkeen, on mahdollisuuksia hankkia lisätienistejä kuvista kiinnostuneilta.
 • Kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen ottelua, että tarvitseeko tapahtumaan akkreditoitua etukäteen.
 • Ennen ottelua kannattaa olla ajoissa paikalla, jotta jää sopivasti aikaa valmistautumiseen ja kuvauspaikan katsomiseen
 • Tutustu ohjeistuksiin, että missä saa liikkua ottelun aikana.

Jonnin kalusto jalkapallokuvaukseen

Kysyimme Jonni Vihtkarilta hänen omasta kalustostaan. Jalkapallon kuvaamiseen hän on aiemmin käyttänyt seuraavaa kalustoa:

Runkoina:

Canon Eos 1DX ja 1D mark IV

Canon Eos 5D mark III

Canon Eos 7D

Sony A7 Mark III

Objektiiveina:

Canon EF 70-200mm f/2.8L

Canon EF 16-35mm f/4L IS

Sigma 120-300mm f/2.8 OS

Sigma 150-600mm f5-6.3 OS S

Toimi nyt – tilaa maksuton kuvaajapassi Veikkausliigan otteluihin

Rajala Pro Shop tarjoaa (osana yhteistyötään Veikkausliigan kanssa) klubilaisille mahdollisuuden päästä kentän laidalle kuvaamaan Veikkausliiga-otteluita.

Rajala Klubin jäsenien on siis mahdollista tilata itselleen ilmainen kuvaajapassi Veikkausliigan otteluihin. Kuvaajapassin tilaus toimi seuraavasti:

 1. Liity Rajala Klubiin. Jos olet jo klubilainen, kirjaudu sisään tunnuksillasi Rajalan verkkokauppaan. Huom! Klubiin liittyminen on maksutonta.
 2. Tilaa Veikkausliigan kuvauspassi verkkokaupasta alla olevan linkin kautta.
 3. Rajala postittaa tilatut kuvaajapassit maanantaisin postitse HUOM! Varaudu tilaamaan kuvaajapassi hyvissä ajoin!
 4. Kun olet saanut kuvaajapassin, voit sitä näyttämällä päästä seuraamaan ja kuvaamaan Veikkausliigan ottelua medialle tarkoitetulta alueelta.

Huomioithan, että erityisesti paikallisotteluihin paikkoja on rajoitetusti.Kuvaajien ohjeistukset voivat vaihdella seurakohtaisesti. Osaan otteluista edellytetään ennakkoakkreditoitumista. Kuvaajalla tulee olla laadukas kuvauskalusto. Kuvaajapassilla pääsee kentän laidalle kuvaajille erikseen osoitetulle alueelle. Kuvaajapassilla ei pääse katsomotiloihin.

Haluatko oman paikkasi kentän laidalla?

tilaa veikkausliigan kuvaajapassi »