Rajala Pro Shop tekee yhteistyötä Ähtärin Pandatalon kanssa

Jaa somessa

Snowpanda Ähtäri Zoo

Rajala Pro Shop on saanut kunnian alkaa Ähtäri Zoon Pandatalon viralliseksi yhteistyökumppaniksi. Hartaasti odotettu jättiläispandapariskunta Lumi ja Pyry ovat jo saapuneet uuteen kotiinsa Ähtärin vastavalmistuneeseen Pandataloon.

Kiinasta muuttaneet pandat Lumi ja Pyry (kiinalaisilta nimiltään Hua Bao ja Jin Baobao) totuttelevat parhaillaan omassa rauhassaan elämään Ähtärissä. Pandojen kuukauden karanteenin ja kotiutumisen jälkeen Pandatalo avataan yleisölle 17. helmikuuta.

Rajala järjestää mahdollisuuden päästä kuvaamaan pandoja sekä muita eläintarhan eläimiä, kuten lumileopardeja, pikkupandoja ja susia, pienryhmässä eläintarhan normaalin aukioloajan ulkopuolella. Tällöin varmistetaan rauhallinen kuvaushetki, jolloin eläimet ovat enemmän omissa oloissaan.

Rajala Pro Shop on kannustanut ihmisiä kuvaamaan luonnon monimuotoisuutta vuosikymmenien ajan. Nyt olemme mukana tukemassa Аhtärin eläintarhan pandahanketta osana kansainvälistä suojelutyötä. Luontokuvaaminen ei Rajalalle tarkoita ainoastaan kauniita kuvia koskemattomasta luonnosta; Yhtä tärkeää on taltioida myös ihmisen ja luonnon kohtaamispisteitä sekä dokumentoida sen hätkähdyttäviäkin vaikutuksia kuvaajiin.

Rajala Pro Shopin ja Ähtärin yhteistyö mahdollistaa tulevaisuudessa ainutlaatuisten Panda -kuvauskoulujen ja kuvausmatkojen järjestämisen, myös puiston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Pandojen kuvaamisen toivotaan auttavan lajin suojelutyötä

Suloiset pandat ovat takuuvarmasti sydämensärkijöitä ja hellyttävyydessään palkitsevia kuvauskohteita. Pandakuvien tuottamisen toivotaan myös osaltaan auttavan työtä, jota on pitkäjänteisesti tehty uhanalaisen lajin suojelemisen ja säilymisen hyväksi. Pandojen puhutteleva olemus on saanut huomiota jo vuosia ja herätellyt ihmisiä tämän ainutlaatuisen eläinlajin suojeluun.

Panda-asiantuntija Jukka Salon mukaan Suomen ilmasto oli keskeisin syy, joka sai Kiinan luovuttamaan pandapariskunnan juuri Ähtäriin. Pandat suosivat lunta ja pakkasta, joiden ympäröiminä ne myös kotiseudullaan Kiinan vuoristossa elävät. Leuto huhtikuu on pandojen kiima-aikaa, ja toiveena on, että pandapariskunta onnistuisi lisääntymään luomumenetelmällä Ähtärissä. Pandojen lisääntyminen on usein vaikeaa, mutta kun puitteet ovat kunnossa, ovat myös toiveet korkealla.

Ähtärissä on mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet pandoille

Mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet ovat olleet kaiken suunnittelun keskiössä Ähtärissä. Tarhassa kasvamisestaan huolimatta naaraspanda Lumi käyttäytyy syödessään kuten luonnossa elävät pandat, ja sen mieluisin ruokailupaikka on puussa. Tämä on otettu huomioon myös Ähtärissä. Bambua pandat syövät 15 kiloa päivässä, ja sitä tuodaan Ähtäriin Hollannista.

Luonnollisten elinolosuhteiden luominen on tärkeä osa pandojen ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, johon kuuluu myös tärkeänä osana eläinten mielenterveyden vaaliminen.

Rajala toivottaa Lumin ja Pyryn lämpimästi tervetulleiksi Suomeen. Toivomme, että pandat tuntevat olonsa oikein kotoisaksi Suomen talvessa, ja jäämme odottamaan vierailua pandojen luo.  

Oletko kiinnostunut Rajala pandakuvausmatkoista?

Tilaa Rajalan Panda-uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon Rajalan järjestämistä kuvausmatkoista ja kuvauskouluista.

 

Tilaa uutiskirje » 

JULKAISTU: 7.2.2018 0:00:00
KATEGORIA: järjestelmäkamerat, panda

JAA ARTIKKELI SOMESSA


Tilaa vinkit ja ideat!