14.2.2019

Uutuus - Canon EOS RP

Ystävänpäivän kunniaksi Canon julkaisi uuden peilittömän RF-kiinnitystä käyttävän järjestelmäkameran. Uutuus, Canon EOS RP on tällä hetkellä Canonin kevyin täysikennoinen järjestelmäkamera, ja onkin erinomainen matkakumppani.

 

EOSRP

 

EOS R:n pikkuveli


Kameran 6D Mark II:n kennotekniikkasta innoitusta ottanut 26Mpx CMOS-kenno on päivitetty mm. uudella lukuelektroniikalla. EOS RP:ssä löytyy myös EOS R-mallista tuttu Digic 8-prosessori. 4779 erikseen valittavaa tarkennuspistettä peittävät 88% kuva-alasta. Uusia ominaisuuksia löytyy nyt myös muoto- ja makrokuvausta varten. 4K-videokuvauksen lisäksi onnistuu esim. 1080p video 60 fps nopeudella ja 3” kääntyvältä kosketusnäytöltä pystyy tuttuun tapaan vaihtaa tarkennuspistettä.
 
Isoveljeensä EOS R:ään verrattuna uuden RP:n käyttöliittymä on yksinkertaisempi, ja sopii näin myös aloittelevalle kuvaajalle. Rungon yläosasta löytyy asetuskiekko, josta löytyy monenlaisia kuvausohjelmia useisiin tilanteisiin. R-mallissa esitelty kosketuspalkki on jätetty pois.
 

Canon EOS RP-järjestelmäkamera on saatavilla EF- EOS R-adapterin kanssa 1599€ hintaan. Arvion mukaan toimitukset alkavan maaliskuussa. Lue lisää uutuudesta Rajalan verkkokaupassa.

Canon EOS RP »