2.6.2020

Vaikuttavia valokuvia

Jos haluat parantaa valokuvaustaitojasi, opettele tunnistamaan valokuvistasi ominaisuuksia, joita voisi vielä kehittää. Helppo keino tähän on tulostaa valokuva ja tarkistaa sen värit ja kuvanlaatu. Tulostettua kuvaa on kätevä käännellä kädessä ja sitä voi katsoa myös tarpeeksi läheltä.

Christine ja hänen aviomiehensä Marc ovat jo yli kymmenen vuoden ajan keskittyneet luontokuvaukseen. Heidän valokuviaan on julkaistu kirjoina ja aikakauslehdissä eri puolilla maailmaan – mukaan lukien National Geographic -lehdessä.

"Valokuva näyttää tulostettuna erilaiselta kuin kameran tai tietokoneen näytössä," sanoo Christine: "Tulostaminen antaa valokuvaajalle mahdollisuuden nähdä omat valokuvansa uudesta näkökulmasta. Näet tulosteesta helposti, missä olet onnistunut ja missä on vielä parannettavaa. Seuraavaksi sinun on selvitettävä miten voit korjata havaitsemasi virheet. Mitä enemmän teet tätä, sitä nopeammin opit uutta."

"Tulostettu tai painettu kuva jättää katsojaan pidempiaikaisen vaikutuksen kuin internetissä tai yhteisöpalveluissa päivittäin nopeasti vilahtavat tuhannet kuvat", lisää Marc. "Tulostetussa kuvassa on jotain erityistä."

Miten tulostaminen voi parantaa kuvaustaitojasi? Christine ja Marc kertovat kokemuksistaan ja antavat asiantuntijavinkkejä.

tulostaminen3


Katso valokuviasi uudesta kulmasta

Tulostaminen tarjoaa erinomaisen tavan jakaa valokuvia muille. Entäpä jos keräisit suosikkikuvasi albumiin ja jakaisit sen ystävillesi? Käsinkosketeltavissa kuvissa on jotain erityistä, ja lahjana annettu valokuvakirja päihittää digikuvat milloin tahansa.

"Monesti käy myös niin, että vasta tulostetussa valokuvassa tulevat esiin kaikki kuvauskohteen ominaisuudet. Joskus huomaan jonkin yksityiskohdan vasta tulosteessa", kertoo Christine.

Christine ja Marc järjestävät usein näyttelyitä ja niihin he tulostavat valokuvia Canon imagePROGRAF Pro-1000 -laitteella, joka tukee jopa A2-kokoisia materiaaleja ja jonka väritarkkuus on omaa luokkaansa 12 eri musteen ansiosta. Vaativampien tulosteiden, kuten banderollien ja muiden suurikokoisten valokuvien, tuottamiseen he käyttävät Colorado 1640 -laitetta. Suuret tulosteet uhanalaisista karhuista ja kissaeläimistä ovat vaikuttava näky.


tulostaminen2

 

Tulostus avaa uusia näkökulmia

Joskus valokuvaustaitojen kehittyminen edellyttää, että arvioidaan rehellisesti omia teoksia. "Kun valitset kuvia julkaistavaksi tai näyttelyä varten, opit samalla tunnistamaan ominaisuuksia, jotka tekevät joistakin valokuvista muita parempia. Jos olet edelleen epävarma, kysy rohkeasti muilta", neuvoo Marc.

"Parhaan palautteen saamme yleensä valokuville, jotka ovat esillä tulosteina näyttelyissä," kertoo Marc. "Näyttelyissä kävijät keskittyvät muutamaan kymmeneen esillä olevaan kuvaan sen sijaan, että selaisivat tuhansia Instagram-kuvia. Pienempi määrä kuvia saa katsojan keskittymään tarkemmin yksittäisen kuvan ominaisuuksiin. Tällöin myös saamamme palaute on rehellisempää ja se on – varsinkin luontokuvauksessa – loistava lähtökohta omien taitojen parantamiselle."

 

tulostaminen1


Ikuista silmiä hivelevät värit


Eräs isoimmista ongelmista valokuvien verkkojakelussa on, ettei valokuvien katselutapaan voi juurikaan vaikuttaa – eikä erityisesti siihen, miten eri värit näkyvät. Laadukkaat tulostusmusteet varmistavat, että tulosteiden värit säilyvät eloisina ja yksityiskohdat tarkkoina pitkään.

"Yksi tärkeimmistä syistämme valita Canonin tulostimet on niiden väritulostuksen erinomainen kestävyys", kertoo Christine. "Tulosteet voivat olla ulkona vaikka koko vuoden, eikä UV-säteily vaikuta väreihin juurikaan – kuvat säilyvät yhtä korkealaatuisina kuin tulostuspäivänä. Niinpä usein voimme käyttää samoja tulosteita näyttelyn siirtyessä seuraavaan paikkaan."


Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Canonin blogissa 
 
canonin_viiva