19.8.2020

Valitse paras näyttö graafiseen työhön ja kuvankäsittelyyn

Parhaat kuvat otetaan kameralla, mutta tietokoneen näytön ääressä voidaan herättää niiden todellinen taika henkiin sekä tehdä viimeistely. Lue tästä, miten valitaan paras mahdollinen ammattilaisnäyttö valokuvien ja videoiden käsittelyyn.

Oikea laitteisto on tärkeää valokuvien ja videoiden käsittelyssä. Liian hidas tietokone voi tehdä työprosesseista ärsyttävän tahmeita ja pidentää etenkin laskenta-aikoja sietämättömästi, mutta oikea näyttö on vähintään yhtä tärkeä työväline.

Näytöllä näkyvä kuva ei nimittäin välttämättä vastaa lopputulosta. Tämä on erityisen selvää käytettäessä näyttöä, jota ei ole tarkoitettu kuvankäsittelyyn. Siksi valokuvaajan on ratkaisevan tärkeää valita käyttöönsä oikeanlainen näyttö. Alla on viisi vinkkiä parhaan mahdollisen näytön valintaan.

 

ConceptD-700-CT700-71A-Lifestyle-02


Näytön tarkkuus

Valitse riittävän tarkka näyttö. Pöytätietokoneissa ja kannettavissa käytetään yleisimmin 1920 x 1080 kuvapisteen näyttötarkkuutta, jota kutsutaan myös 1080p:ksi tai FullHD:ksi. FullHD riittää päivittäiseen käyttöön, mutta pienten yksityiskohtien tarkasteluun tarvitaan korkeampaa tarkkuutta. 1440p on tarkkuudeltaan miltei kaksinkertainen 1080p:hen nähden, mutta ehdottomasti paras on 4K-tarkkuuden näyttö, jossa on 3840 x 2160 kuvapistettä. 

Kata kaikki väriavaruudet
Etsi näyttö, joka toistaa värit mahdollisimman hyvin. IPS-näytöissä on yleensä paras väritoisto. Tarvitset näytön, joka kattaa vähintään 90 prosenttia sRGB-väriavaruudesta, 80 % Adobe RGB -väriavaruudesta ja 80 % DCI-P3-väriavaruudesta.

sRGB on 8-bittinen standardiväriavaruus web-sisältöjä varten, AdobeRGB kattaa laajemman spektrin värejä ja DCI-P3 on teollisuusstandardi, jota elokuvantekijät ja -tuottajat käyttävät. Kattamalla mahdollisimman paljon väriavaruuksia varmistat, että asiakkaat saavat kuvansa mahdollisimman oikeissa väreissä.

Näytön Delta E -arvon tulee olla matala. Se ilmaisee, kuinka tarkkoja värit ovat, ja mitä matalampi arvo – mutta ei alle 1:n – sitä parempi. Ammattinäyttöjen Delta E -arvo ei saa olla yli 2.

Kalibroitu näyttö
Muista ehdottomasti kalibroida näyttösi. Monissa näytöissä – erityisesti pelikäyttöön tarkoitetuissa – värikylläisyys on usein nostettu erittäin korkealle, jotta sisältö näyttää mahdollisimman värikkäältä. Jos käsittelet valokuviasi kalibroimattomalla näytöllä, työskentelet väärältä pohjalta ja tuloksena olevien kuvien värit ovat täysin epätarkat.

Monet ammattinäytöt toimitetaan valmiiksi kalibroituina, ja jos työskentelet Pantone-värien kanssa, hanki Pantone-validoitu näyttö. Näin voit olla varma, että näyttö tukee Pantone Matching System -värejä (PMS).

HDR
Sekä kuvat että videot näyttävät paremmalta HDR:nä. Jos otat stillkuvia tai kuvaat videota ja haluat käsitellä itse HDR-sisältöä, on tärkeää, että myös näyttö tukee HDR:ää. Kattavan väriavaruuden ja suuren kirkkausalueen ansiosta valokuvat ja videot näyttävät juuri samalta kuin muillakin HDR-laitteilla – jotka ovat alkaneet yleistyä kuluttajien keskuudessa.


 

Acer ConceptD CM2241W 24" -näyttö

acer-conceptd-cm2241w
ConceptD
CM2241W -näyttö tuo lisää väriä elämääsi. 24-tuumainen Pantone-validoitu 1920x1200 (16:10) IPS-näyttö takaa ammattitasoisen väritarkkuuden, 99% Adobe RGB:stä, Delta E -keskiarvon <2 ja yli miljardi väriä.

Todenmukainen väritarkkuus

Pantone-validoitu näyttö on testattu ja kalibroitu niin, että sen huipputarkka Delta E keskiarvo on alle 2, mikä takaa erittäin tarkan värintoiston kaikkia projektejasi varten. Värikalibraattorilla voit optimoida näytön väriprofiilin yhdellä painikkeen napsautuksella.

Lue lisää »


Acer ConceptD CP3271KP 27" 4K -näyttö
ConceptD-monitor-CP3-series-CP3271K-P-wp-03


Tarkastele yksityiskohtaisia suunnitelmia ja monipuolista 3D-sisältöä ConceptD CP3 -sarjannäytössä.


Tämä PANTONE-validoitu CP3271 4K UHD -näyttö takaa ammattimaisen Delta E -väritarkkuuden <1 90% DCI-P3-väriavaruudella. Nauti tarkasta VESA DisplayHDR 400 -sertifioidusta HDR-kuvasta NVIDIA G-SYNC -yhteensopivalta näytöltä, jossa ei esiinny lähes lainkaan kuvavirheitä.

Lue lisää »

 

Acer ConceptD CP7271KP 27" 4K UHD -näyttö

 

ConceptD-monitor-CP1-series-CP7271K-P-wp-02PANTONE -validoidun näytön 99% Adobe RGB -väriavaruus, Delta E <1 ja 93% DCI-P3 takaavat ammattimaisen värien tarkkuuden. Nauti terävästä HDR-laadusta, jonka varmistaa VESA-sertifioitu DisplayHDR 1000, sumentumattomasta kuvasta ja nopeasta 144Hz:n virkistystaajuudesta.

Täydelliset värit
 ConceptD CP7-näytöissä on 27-tuumainen 4K UHD IPS -näyttö sekä väritekniikat, jotka toistavat värit eloisasti.

Lue lisää »

 

 

ConceptD_DT+Monitor_Product Video_2K_EN_MP4_Digital