6.10.2018

Valokuvaaja Knut Koivisto: Olen vakuuttunut, että peilikamerat katoavat

Ruotsalainen valokuvaaja ja Fujifilm ambassador Knut Koivisto kertoi Photokinassa tehdyssä haastattelussa ajatuksiaan valokuvauksen tulevaisuudesta. 

Koivisto on arvostettu valokuvaaja, joka on muun muassa kuvannut Tukholman valokuvataiteen museon Fotografiskan seinällä olevat valokuvaajien potretit. Seinälle tulee aina uusi potretti sitä mukaa, kun uusi valokuvaaja saa töitänsä esille Fotografiskaan. Sen lisäksi Koivisto opettaa valokuvausta.

Koivisto kertoi itse ihastuneensa aikoinaan Fujifilmin näppärän kokoisiin X-sarjan kameroihin, ja sarjan kehittyessä vaihtoi pikku hiljaa peilillisistä järjestelmäkameroista peilittömiin. Nykyisin hän käyttää suurimmaksi osaksi Fujifilmin XH-1- järjestelmäkameraa työssään ja X-E3- kameraa vapaa-ajallaan sekä katuvalokuvauksessa.

 

“Nykyisin minua ärsyttää, jos joudun kuvaamaan peilikameralla. Peilittömät ovat kevyempiä kantaa mukana ja näen jo kuvaa ottaessa etsimestä tarkalleen, millainen kuvasta tulee. “

 

Koivisto on vakuuttunut, että peilikamerat tulevat katoamaan jopa kolmessa – neljässä vuodessa.

“Kaikki kehittyy, eihän meillä enää ole käytössä myöskään putki-tv, vaan katsomme ohjelmia litteältä näytöltä.  Kyse on vain normaalista kehityksestä.”


Tutustu videolla näkyvään Fujifilmin uuteen medium formaatin peilittömään GFX 50R -järjestelmäkameraan.

 Lue Lisää ››