3.5.2017

Valokuvaaminen kuuluu kaikille – Rajala Pro Shop mukana Home Street Home -hankkeessa

Home Street Home -hanke

Valokuvaaminen on tapa ikuistaa ympärillä olevaa maailmaa ja elämää. Valokuvan voima on suuri – se voi saada meidät ihastumaan, pysähtymään, itkemään tai nauramaan.  

Rajala Pro Shopilla on suuri ilo ja kunnia lähteä mukaan yhteistyöhön Home Street Home Ry:n kanssa. Haastattelimme Home Street Home -järjestön perustajaa Viola Walleniusta.

Home Street Home -hanke

Mikä on Home Street Home?

HomeStreetSome on suomalainen järjestö, jonka lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta Keniassa. Home Street Home -yhdistyksen syntytarina on käytännön esimerkki siitä, mitä tahto ja halu tehdä hyvää voi saada aikaiseksi.

HSH:n (Home Street Homen) tarina alkoi vuonna 2014 kun viimeistä vuotta lukion penkillä istunut Viola Wallenius päätti jättää opiskelupaikan haun väliin ja lähti suoraan ylioppilaskirjoitusten jälkeen vapaaehtoistyöhön Keniaan. 

Työskennellessään muun muassa Makongenissa istuttaen puita ja Nairobin slummeissa auttaen lapsia paikallisessa lastenkodissa, Viola näki elämää täysin toisenlaisesta näkokulmasta mihin hän oli Suomessa tottunut. ”Se reissu muutti ja kasvatti mua ihmisenä todella paljon. Opin paljon maailmasta ja ihmisyydestä tuon reissun aikana”, kertoo Viola.

Auttamisen halu jäi kytemään ja palattuaan Suomeen Viola yritti selvittää, miten hän voisi tehdä työtä hyväntekeväisyyden ja auttamisen parissa. Viola koki yllätyksen selvittäessään mahdollisuuksiaan työskennellä hyväntekeväisyysjärjestöissä.”Pääsääntöisesti vastaus oli sama: koska minulla ei ollut korkeakoulututkintoa, ei myöskään työmahdollisuuksia ollut tarjolla”, muistelee Viola.

Mutta nuori abiturientti ei jättänyt asiaa siihen, vaan päätti perustaa oman järjestön. Näin syntyi Home Street Home ry. HSH:n toiminta alkoi syksyllä 2014 täällä Suomessa erilaisilla varainkeruutapahtumilla ja -tempauksilla, saaden aikaan myös paljon huomiota. 

Viola oli yhteydessä ensimmäisellä Kenian reissullaan tapaamaansa Salimiin, joka innostui HSH:n toiminnasta. Ja puoli vuotta myöhemmin HSH:n Kenian tiimi olikin kasassa ja yhdistyksellä oli myös virallisen järjestön status Keniassa.

Monia projekteja, paljon apua

HSH aloitti vuonna 2016 toimintansa Keniassa ensimmäisellä projektilla, jonka nimi on HSH Feeding Program. Tämän projektin tarkoituksena on jakaa syrjäisen Makongenin kylän esikoululaisille puuro. Joka aamu 250 paikallista 3-6 vuotiasta lasta saa puuroannoksensa tämän HSH:n projektin kautta. 

Puuroprojektin ohella toiminta on laajentunut lyhyessä ajassa myös muunlaisiin projekteihin. esimerkiksi erilaiset vesi- ja kaivoprojektit ovat tuoneet paljon iloa ja apua paikallisille.

Yksi merkittävä projekti on myös HSH Home Base Care, jonka tavoitteena on auttaa ja tukea esimerkiksi väkivaltaa tai seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneita nuoria tyttöjä ja teiniäitejä. 

Kaikki HSH:n tämänhetkiset projektit löytyvät listattuna HSH:n verkkosivustolta.

Home Street Home -hanke

Rajala Pro Shop mukana auttamassa

Rajala Pro Shop ja Home Street Home ry päättivät yhdessä tehdä hyvää. Rajala Pro Shop lahjoittaa käytettyjä kameroita, joita Rajala saa muun muassa vaihtolaitteina asiakkailtaan. Nämä laitteet toimitetaan HSH:n avustuksella Keniaan. Kameroita tullaan käyttämään muun muassa luovassa terapiassa. Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa pitkäjänteisesti.

”Mahdollisuuksia on monia. Yhtenä ajatuksena on järjestää HSH Home Base Caressa tytöille suunnattua valokuvauspajaa, jossa tytöt voisivat ilmaista itseään ja omia tuntojaan kameran avulla. Tämä helpottaisi osaltaan myös vaikeiden asioiden käsittelyä”,kertoo Viola.

Rajala Pro Shop lähtee projektiin innolla mukaan. ”On hienoa olla mukana auttamassa. Viola ja koko HSH tekee tärkeää ja merkityksellistä työtä”, tiivistää Rajala Pro Shopin markkinointijohtaja Juhani Toppari. 

Ensimmäisen käytettyjen kameroiden lähetyksen on tarkoitus lähteä Keniaan HSH:n mukana kesäkuussa 2017. Tulemme kertomaan kuulumisia matkalta täällä Rajalan blogissa reissun jälkeen.

 

LUE LISÄÄ HOME STREET HOMEN TOIMINNASTA