11.9.2018

Varavirtalähteet pelastavat pitkän kuvausreissun

Tekniikka kehittyy huimaa vauhtia ja tarjoaa kuvaajille yhä hienompia mahdollisuuksia toteuttaa visioitaan. Tehokkaat laitteet vaativat myös paljon virtaa, eikä pitkillä kuvausmatkoilla luonnon keskellä ole välttämättä verkkovirtaa tarjolla. Varavirtalähteet kehittyvät myös koko ajan ja voivat pelastaa kuvaajien reissun. Joonas Puhakka tekee pitkiä kuvausmatkoja haastavissa olosuhteissa yrityksensä NorthernActionin kanssa, ja häneltä saimme vinkkejä varavirtalähteistä, joilla pärjää syrjäisemmilläkin poluilla.

Varavirtalähde Xtorm AC Power Bank Pro 41.600 mAh  – virtaa läppärin lataukseen asti

Xtorm AC Power Bank Pro 41.600 mAh:n suuren kapasiteetin ansiosta tämä varavirtalähde on tarpeeksi tehokas lataamaan niin älypuhelimen, tabletin kuin kannettavan tietokoneenkin.

”Xtorm toimi juuri kuten mainostettiin, olimme siihen todella tyytyväisiä Alppien kuvausmatkallamme. Jos matkustaa paljon eikä ole mahdollista ladata verkkovirtalaitteita, kannattaa ehdottomasti hankkia tämä varavirtalähde. Sillä voi ladata ihan mitä laitetta vain.  Virtaa riitti lataamaan MacBookin kaksi kertaa täyteen. Näin pystyimme editoimaan videomateriaalia ja kuvia jo lentokoneessa. Varavirtalähteen saa myös tuoda lentokoneeseen käsimatkatavaroissa”, Puhakka kertoo.

Teknisiä tietoja:
- Ladattaessa Power Bankia seinästä (230V) se on maadoitettu mukana tulevalla latausadapterilla.
- Tuotteella on EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus. 
- Ulos saa virtaa 200 W 230 voltin jännitteellä.

 

Teho, joka mahtuu kuvausreppuun

Puhakka pitää erityisesti siitä, että Xtorm lataa laitteet yhtä nopeasti kuin pistokkeesta, joten lataustehokkuudessa ei tarvinnut tehdä kompromisseja.

”Xtorm on hyvä kompromissi koon ja varauksen suhteen. Se on kivan kokoinen ja mahtuu lähes kaikkiin kamerareppuihin. Saimme sillä noin kolminkertaisen editointiajan läppärillemme. Aiemmin esimerkiksi videoiden editointiin ei ollut reissussa mitään mahdollisuuksia, etenkään lentokoneessa.”

Xtorm lataa käytännössä kaikki sähkölaitteet, ja siinä on viisi ulostuloliitäntää. Yli 220 volttia käyttäviä laitteita voidaan ladata kahden liittimen kautta. Mobiililaitteille on USB-portit ja USB-C-laitteiden lataamiseen on erillinen portti. Digitaalinen ilmaisin osoittaa tarkalleen, kuinka paljon virtaa on jäljellä. Power Bankia voidaan ladata ja käyttää laturina samanaikaisesti.

Puhakka muistuttaa, että varavirtalähteen lataaminen kestää noin 12 tuntia.

”Esimerkiksi meillä oli autossa invertteri, joka muuntaa 12-volttisen pistokkeen tasavirran vaihtovirraksi, joten saimme ladattua varavirtalähdettä ajon aikana. Xtorm oli meillä ensin testissä, mutta sitten se oli pakko hankkia itselle. Suosittelen tätä kaikille, joiden pitää tehdä töitä tien päällä tai matkalla, jossa ei ole tarjolla verkkovirtaa.”


Energizer PB Max UE10007 PowerBank 10000mAh
 – varavirtalähde mobiililaitteille

energizer-pb-max-ue10007-powerbank-black
Puhakan luottovaravirtalähde mobiililaitteiden lataukseen on kuvausmatkoilla ollut jo pitkään
Energizer PB Max UE10007 PowerBank 10000mAh.

”Energizerissa on tosi hyvä hinta-laatusuhde, ne ovat reissussa todella näppäriä. Vaikka matkalla olisi isompikin varavirtalähde, mielestäni pienemmät mobiililaitteet on kätevää ladata pienemmällä varavirtalähteellä.”

 

 

 

Xtorm AM123 Solar Charger Instinct 10000mAh
-aurinkolaturi kirkkaille keleille

xtorm-solar-charger-instinct-10000Xtorm AM123 Instinct on kestävä aurinkolaturi. Se antaa vapauden matkoilla, jotka vievät pidemmäksikin aikaa pois verkkovirran piiristä. Tehokkaat SunPower-kennot toimivat myös pilvisenä päivänä. Instinct-aurinkolaturi on varustettu 10 000 mAh:n litiumpolymeeriakulla, joka on tarpeeksi tehokas lataamaan älypuhelimen vähintään neljä kertaa. Aurinkokennolaturi voidaan ladata tarvittaessa myös USB:n kautta.

Puhakka aikoo ottaa seuraavalle kuvausmatkalleen mukaan Xtormin aurinkolaturin, sillä Utahin ja Coloradon ruskaan suuntaavalla kuvausmatkalla se tulee varmaan käyttöön.

”Kokemuksesta voin sanoa, että Xtormin brändi vaikuttaa todella lupaavalta ja vakuuttavalta. Aurinkolaturi on loistava mahdollisuus – etenkin aurinkoisilla alueilla – vapautua verkkovirran tarpeesta.”

Instinct on roiskevesitiivis ja pudotuksen kestävä, ja siinä on tehokas integroitu LED-taskulamppu. Näin se on sopiva aurinkolaturi kaikkeen ulkoiluun.

 

 

Kaikki varavirtalähteet ››