29.8.2018

Vielä ehdit hakea vuoden 2018 Rajala Ambassadoriksi

Onko sinulla paloa valokuvaukseen ja halua oppia lisää? Oletko jo kenties paljon kuvannut puoliammattilainen tai kutsuuko valokuvaus ja eri tekniikat sinua puoleensa? Vielä on pari päivää aikaa hakea mukaan vuoden 2018 Rajala Ambassadoriksi, haku on auki perjantaihin 30. elokuuta saakka!

Rajala Ambassadorin tarkoituksena on nostaa esiin uusia kykyjä ja mentoroida heidän kehitystään kuvaajina. Kisan osallistujat saavat huiman mahdollisuuden oppia oman genrensä guruilta, kun kisan mentoreina toimii valokuvauksen huippunimiä, joiden kuvaustehtäviä kisaajat pääsevät toteuttamaan. Taidokkaimpia suorituksia palkitaan koko kisan ajan.

 

Tänä vuonna kilpailu järjestetään sekä Suomessa että Ruotsissa. Molemmista maista valitaan mukaan 12 kilpailijaa. Tällä hetkellä mukaan niin Suomessa kuin Ruotsissa on hakenut noin 200 hakijaa.


“Hakijoiden lähettämien kuvien taso on ollut oikeasti aika kova. Mukaan on hakenut muutamia tutumpiakin nimiä, mutta iso osa joukosta on selkeästi ihan kovan luokan harrastajia, joista suuri yleisö ei vain vielä ole kuullut. Kilpailijoiden valinta tulee varmasti olemaan vaikeaa”, kertoo Jessica Pohjola Rajala Pro Shopin markkinointitiimistä.

 rajala-ambassador-bg

 

Kisa käydään tänä vuonna Kuvaajien takana -teemalla

Tämän vuoden teemana on Rajalan tulevaa satavuotisjuhlaa mukaillen “Kuvaajien takana”, jonka voi jokainen tulkita omasta visiostaan käsin. Hakijoiden ei kannata ottaa paineita omasta valokuvaustaustastaan tai hakijamääristä, sillä kisassa arvostetaan omintakeista näkemystä sekä todellista tahtoa oppia. Siksi kisan järjestäjien viesti on selvä: kannattaa ehdottomasti hakea, jos kilpailu houkuttaa.

 

“Tehtävänantoa on käsitelty monilta eri kanteilta, mukana on ollut paljon yllättäviäkin näkemyksiä kilpailun teemasta”, Pohjola kertoo.

 

Kisaajat pääsevät toteuttamaan erilaisia haasteita valokuvaamisen ammattilaisten ohjauksessa. Osa kilpailijoista karsiutuu jokaisen tehtävän jälkeen, kunnes jäljellä on neljä finalistia molemmista maista.

 

Kisan päätuomarina on tänä vuonna World Press Photo of the Year 2017 -voittaja Burhan Ozbilici

Vuoden 2018 Rajala Ambassador -voittajat Suomesta ja Ruotsista valitsee World Press Photo of the Year 2017 -voittaja, turkkilainen valokuvaaja ja kuvajournalisti Burhan Ozbilici. Ozbilici oli kuvaamassa taidenäyttelyn avajaisia Ankarassa vuonna 2016, kun turkkilainen poliisi ampui avajaispuhetta pitäneen Venäjän suurlähettilään.

 

Rajala Ambassador 2018