26.4.2018

Vinkit canvas- ja chromaluxe-taulujen tekoon: haastattelussa valokuvaaja Tiina Haring

Kuopiosta kotoisin oleva valokuvaaja Tiina Haring on toiminut yrittäjänä jo vuodesta 2005 ja on tällä hetkellä mukana Rouva Musta -nimisessä valokuvausalan yrityksessä.

Valokuvaajan ammatti- että erikoistutkinnon suorittanut Tiina on monipuolinen kuvaaja, mutta erityisesti lapset ja naiset hän kokee omimmiksi kuvauskohteikseen. Neljän lapsen äitinä Tiinaa kiehtoo ikuistaa vanhemmuuden onnea sen eri vaiheissa ja pienten lasten arkea.

Hän on myös erikoistunut FineArt-muotokuvaukseen, joka soveltuu parhaiten kouluikäisille lapsille ja aikuisille. FineArt-muotokuvauksessa pyritään sekä kuvalla, kuvattavan tyylillä että kuvan jälkikäsittelyllä luomaan ajattomia ja maalauksellisia kuvia.

Työssään Tiina käyttää myös kuvatuotteita, ja vuosien varrella hän on teettänytkin asiakkailleen lukuisia kuvatauluja ottamistaan valokuvista.

Kuvatauluja valokuvista

Canvas-taulujen uusi tuleminen

Kuvatuotteista canvas-taulut ovat olleet suosittuja jo pitkään. ”Näiden taulujen trendi tuntuu olevan vähän aaltoileva. Tällä hetkellä on selkeästi havaittavissa tietynlainen nousukausi, kun pehmeät arvot ovat valloillaan. Ihmisiä kiinnostavat enemmän pehmeät materiaalit, ja siinä canvaksen luonne tulee hyvin esiin”, toteaa Tiina.

Canvas-taulu voi olla myös kodin näkyvä sisustuselementti. ”Voit yhdistää useampia tauluja yhdeksi kokonaisuudeksi seinälle vierekkäin tai tehdä kuvakollaasin useammasta kuvasta. Esimerkiksi Pinterestistä löytyy hyviä ideoita kollaasien tekoon”, neuvoo Tiina.

Canvas-tauluja voi teettää helposti omista kuvatiedostoista, filmeistä tai vanhoista valokuvista. Mitä tulisi sitten huomioida, kun valitsee kuvia canvas-tauluihin?

 

Tiinan vinkkejä kuvien valintaan canvas-tauluihin

  • Pidä huoli, ettei kuva ole ylivalottunut. Muuten canvaksen valkoinen sävy kuultaa kuvataulusta läpi eivätkä kuvan omat sävyt tule esiin.
  • Muista, että canvas-taulussa kuvapinnan reunat kääntyvät sivujen ympärille *. Tarkista, ettei tärkeitä asioita ole rajattu liian lähelle reunoja.
  • Tarkista, että kuvatiedoston resoluutio riittää haluamasi kokoiseen kuvaan.
  • Varmista, että kuvasuhteet ovat oikeat, ja vältä kuvien venyttämistä kuvatuotteen tilausohjelmassa.

Reunoille kääntyvä osuus on yleensä noin 1,5 cm. Rajalan kuvaohjelma näyttää punaiset reunukset, joiden ylimenevä osuus rajautuu kuvasta pois.

 

 

Canvas-taulun tekeminen onnistuu helposti omista valokuvista

Chromaluxe - uudenlaista näyttävyyttä tilaan kuin tilaan

Jopa ulkokäyttöön soveltuva chromaluxe-taulu toistaa värit todella tarkasti ja kirkkaasti. Taulut tuovat mukanaan särmikästä teollisuustunnelmaa ja sopivat hyvin modernin kodin sisustukseen. Tällaisia tauluja käytetään paljon myös suuremmissa julkisissa tiloissa juuri niiden kestävyyden, helppouden ja näyttävyyden vuoksi.

”Chromaluxe-taulu on eräänlainen art print. Isokokoiset taulut ovat yhä suositumpia, koska niiden erikoiskäsitelty pinta ei tarvitse erikseen lasia.” Tiinan mukaan juuri tämän erikoispinnan vuoksi tauluja voidaan käyttää apuna myös huoneen valaisemisessa.

Kuten canvas-tauluissa, kuvakollaasit toimivat erittäin hyvin myös chromaluxe-tauluissa. Valokuvaaja Tiina Haring muistuttaa vielä yhdestä asiasta: ”Jos haluat teettää valokuvastasi chromaluxe-taulun, varmista, että siinä on tarpeeksi korkea resoluutio. Jos alkuperäistä kuvaa rajaa liikaa tai kuvatiedoston fyysiset mitat ovat liian pienet suhteessa tauulun kokoon, tulee taulun kuvasta epätarkka. Tämä takaa mahdollisimman onnistuneen lopputuloksen.”

Kaikki canvas-taulut

Kaikki chromaluxe-taulut