17.4.2020

Vinkit käytetyn kameran ostamiseen

Käytettyjen kameroiden kauppaa käydään useimmiten verkossa. Myös Rajala Pro Shop on panostanut jo pitkään vaihtolaitetoiminnan kehittämiseen. Rajala Pro Shop on Suomen suurin yksittäinen käytettyjen kameroiden markkinapaikka. Mitä asioita on hyvä pitää mielessä käytettyä kameraa ostaessa?

Tarkista käytetyn kameran toiminta ja kunto

Ostettaessa kameraa yksityiseltä myyjältä on hyvä selvittää laitteen toimintakunto ja ikä. Jos kamera on vielä suhteellisen uusi, kannattaa tarkastaa, onko takuu vielä voimassa ja alkuperäinen myyntikuitti tallessa.

Pelkästään jo silmäilemällä kameran ulkokuorta ja sen mahdollisia kulumia ja naarmuja näkee, miten laitetta on kohdeltu. Heti aluksi on hyvä tarkastaa, toimiiko kameran eri toiminnot, painikkeet ja valikot.

 

Tarkista sulkimen ikä

Käytettyä kameraa hankittaessa on tärkeää katsoa myös hieman kameran pintaa syvemmälle. Kun olet ostamassa käytettyä autoa, ajettu kilometrimäärä on olennainen asia arvioitaessa auton kuntoa. Samaa kilometriperiaatetta voi soveltaa kameraan. Kameraa ostettaessa on syytä selvittää, kuinka paljon kameralla on kuvattu.

Järjestelmäkamerat ovat vahvaa tekoa ja suunniteltu kestämään kovaakin kulutusta. Kuitenkin eri järjestelmäkamera mallit ovat suunniteltu erilaisille käyttäjätyypeille (esimerkiksi aloitteleva, aktiivi- ja ammattilaiskuvaaja). Eri kameramallit kestävät myös eri kuvausmääriä.

Esimerkiksi ammattilaiselle suunnitellulla kameralla voi huoletta ottaa yli 200 000 kuvaa, kun harrastajalle suunnatulla kameramallilla, kuvien laukaisumäärät liikkuvat muutamissa kymmenissätuhansissa. Digitaaliset järjestelmäkamerat eivät kestä siis ikuisesti. Jos myyjä ei ilmoita sulkimen ikää (laukaisumäärää) kannattaa sitä kysyä.

 

Käytetty kamera - vinkit ostamiseen

Selvitä lisävarusteiden saatavuus

Käytettyä kameraa ostettaessa kannattaa selvittää myös lisälaitteiden saatavuus ja sopivuus. Useimmiten on hyvä suosia kameroita, joihin saa laadukkaita lisäosia järkevään hintaan.

 

Turvallista käytettyjen laitteiden kauppaa

Kameraliikkeestä ostettaessa kamerat ovat usein tarkistettuja, ja niille voi saada takuun. Rajala on erikoistunut jo pitkään käytettyjen kameroiden myyntiin, henkilökunnan ammattitaito takaa sen, että käytetyn kameran ostaja löytää juuri omaan käyttötarkoitukseen sopivan laitteen.

Rajala Pro Shopin kaikki myynnissä olevat käytetyt laitteet ovat ammattilaisen tarkastamia ja testaamia. Lisäksi Rajala antaa kaikille käytetyille kameroille ja tarvikkeille takuun. Tämä tuo lisäturvaa käytetyn laitteen hankintaan.

Rajala ei osta suoraan käytettyjä laitteita ja vaihtolaitekaupassa varmistetaan aina myyjän henkilöllisyys. Tästä syystä myöskään varastettua tavaraa ei kulkeudu meille myyntiin.


Käytettyä kameraa ostettaessa siitä saattavat puuttua tietyt perustarvikkeet. Rajala Pro Shopin myymät käytetyt kamerat sisältävät aina kameran perustarvikkeet, kuten akun, laturin ja kaulahihnan.


Digitaalisten järjestelmäkameroiden lisäksi Rajala myy käytettyjä objektiiveja ja kameratarvikkeita, kuten akkukahvoja, salamalaitteita ja latureita. Objektiiveihin ja tarvikkeisiin pätee samat takuuehdot kuin käytettyihin kameroihin.


Valitse Rajala Pro Shopin noin 1 000 testatun vaihtolaitteen joukosta — aina 1kk takuulla!

Tutustu vaihtolaitteisiin »