Vinkit kesäkuvaamiseen reissussa

Jaa somessa

Kesällä tarjoutuu usein mahdollisuus matkusteluun ja monenlaisten elämysten ja aktiviteettien kokeiluun, joiden tallentaminen houkuttelee. Millainen on kesäreissaajan kevyt ja mobiili kuvauskalusto joka ei hidasta vauhtia, mutta nappaa parhaat hetket kuviksi lennosta? Keräsimme ilahduttavimmat kesävinkit niin kameroista kuin kuvaamista helpottavista lisälaitteista mukaan matkaan.

Mobiili kuvauksen parhaat ystävät

 

Mobiilikuvauksen parhaat ystävät

Usein kännykän kamera tarjoaa varsin hyvän kuvanlaadun kesän seikkailujen kuvaamiseen. Mutta pelkäätkö, että puhelin lipsahtaa hyppysistä järveen vai onko puhelin mahdottoman vaikea saada oikeaan kuvakulmaan? Myös videokuvaaminen puhelimella voi onnistua laadun puolesta riittävästi, mutta ongelma tulee kuvanvakauksen tarpeesta. Heiluvaa ja tärisevää kuvaa ei vain ole yhtä hauska jälkikäteen katsella. Erilaiset tripod-jalustat ja gimbaalit ovat ratkaisu näihin ongelmiin.

 


Benro BK10 on erittäin monipuolinen jalusta älypuhelimille tai GoPro-kameralle. Tripod-jalusta kulkee helposti mukana kaikkialla, ja sitä voidaan käyttää joko jalustana tai selfietikkuna. Kameran saa näin sopivan matkan päähän itsestä ja kuvaaminen helpottuu.

Jalusta vakaa kuvan ja estää tärähdyksiä, joita käsivaralla kuvatessa voi tulla. Lisäksi kahvassa on irroitettava Bluetooth laukaisin, jonka avulla kuvia voidaan ottaa langattomasti puhelimella (kantavuus on noin 10 metriä). Jalustan korkeus on 18-85 cm. Bluetooth on yhteensopiva iOS 5.0 ja Android 4.2 tai uudempien päivitysten kanssa.

 

 


Tasapainottava gimbaali minimoi tärinää ja tekee videoistasi pehmeämpiä ja ammattimaisempia. Feiyu tarjoaa myös oman sovelluksen, josta löytyy paljon kuvaamista helpottavia toimintoja. Gimbaalissa olevan puhelinpidikkeen teleskooppivarren ansiosta SPG on yhteensopiva lähes kaikkien puhelimien kanssa ja puhelimen painopisteen löytäminen on helppoa. Kahvasta löytyvällä kaukosäätimellä voit säätää kuvaustoimintoja puhelimen näyttöön koskematta. Akun kesto on jopa 8 tuntia

 

 

 


Mobiilikuvaamiseen tarkoitetulla Zhiyun Smooth 4 -gimbal -vakaajalla voit luoda ammattitasoista videokuvaa pelkän puhelimesi avulla. Uudet ominaisuudet, kuten Time-Lapse, Dolly Zoom ja Orbital Shot tuovat mobiilikuvauksen ulottuville kameraefektejä, jotka ovat aikaisemmin olleet saatavilla vain järeämmälle kamerakalustolle.

Vakaajan kantavuus on jopa 210 grammaa ja sen käyttöaika on jopa 12 tuntia. Helppokäyttöisen ohjauspaneelin liukusäädin, valintakiekko ja laukaisupainike mahdollistavat kuvausasetusten hallinnan koskematta puhelimeen.

 

Mobiiliin sopivat näppärät lisälaitteet

Loppuuko reissussa akku? Tämä laadukas varavirtalähde mobiililaitteille ratkaisee ongelman, ja kuvaukset voivat jatkua. Varavirtalähde on laite, jonka hankkimista harvoin katuu, mutta sen puuttuessa voi tilanne käydä kinkkiseksi. Korkean 10000mAh akkukapasiteetin ja kahden USB-liitännän ansiosta voit ladata kahta laitetta samanaikaisesti.

 

 

 

 

 

Polaroid Zip -mobiilitulostimella voit tulostaa kuvat langattomasti Bluetooth tai NFC -yhteyden avulla suoraan älylaitteestasi. Näin voit antaa kuvan vaikka muistoksi läheisille, joiden kanssa kesää vietät. Tulostus onnistuu Polaroid-sovelluksen avulla, joka on saatavilla iOS sekä Android-käyttöjärjestelmille.Polaroid Zip tulostaa 5x7.5 cm -kokoisia värivalokuvia.

 

camera-flower-grass-6473 

Kevyellä kompaktikameralla kuvanlaatu kuntoon

Kompaktikamera on hyvä vaihtoehto, jos haluat reissuun pienen ja kevyen kameran, joilla esimerkiksi kauempanakin olevien kohteiden kuvaaminen onnistuu paremmalla kuvanlaadulla kuin kännyköillä. Myös valovoima ja 4K-videokuvaus voivat olla syitä päivittää tehokkaaseen kompaktikameraan. 


Jos haaveilet käsisäädöistä pienessä kamerassa, Sony RX100 on erinomainen vaihtoehto premium-luokan kompaktikameroiden luokassa. Suuri 1" Exmor CMOS kenno sekä jopa f/1.8 valovoiman objektiivi tarjoavat uskomatonta suorituskykyä heikossakin valossa. Tässä pienessä kamerassa on kaikki isommista järjestelmäkameroista tutut ominaisuudet kuten täysin manuaaliset valotustilat, videokuvaus sekä älykäs automatiikka. Jos etsit korkealaatuista taskukameraa on RX100 loistava valinta.

 


Panasonic Lumix LX100 tarjoaa uskomattoman suorituskyvyn pienessä koossa ja se onkin loistava valinta aktiiviselle kameraharrastajalle. f/1.7-2.8  valovoiman Leica-objektiivi sekä tehokas prosessointi mahdollistavat 4K -videokuvauksen ja jopa 40 kuvaa sekunnissa kuvausnopeuden. Olit sitten vaativa kuvaaja tai kompaktikameraa etsivä harrastaja, täyttää LX100 kaikki tarpeesi. Kuvien sekä videoiden jakaminen eteenpäin on erittäin helppoa NFC - sekä WiFi -ominaisuuksien avulla.

 


G7 X Mark II tarjoaa järjestelmäkameran ominaisuudet kevyessä ja kompaktissa kokonaisuudessa.  G7 X Mark II sopii kuvaajille, jotka haluavat kevyen, erinomaisella kuvanlaadulla varustetun kompaktikamera kaikkialle mukaan. Suuri 1" kenno, tehokas Digic 7 -prosessori, sekä kinovastaavuudeltaan 24-100/1.8-2.8 optiikka tarjoavat erinomaista kuvanlaatua heikommassakin valossa.

Sisäänrakennettu ND-suodin mahdollistaa pidempienkin suljinaikojen käyttämisen, kun se ei muuten olisi mahdollista. Tässä Canonissa on Full HD-videokuvaus jopa 60 kuvan sekuntinopeudella, 5-akselisella kuvanvakaajalla sekä näytön kautta hallittavalla kosketustarkennuksella. Optiikan ympärillä on säätörengas, jonka avulla kameran asetuksien säätäminen on nopeaa ja vaivatonta.

Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa myös 8 fps -sarjakuvaus, RAW-kuvaus sekä Time-Lapse -videokuvaus. WiFi- ja NFC-yhteyksien avulla kuvien jakaminen sekä kameran etäohjaus on erittäin helppoa suoraan älylaitteen avulla.

 

Rajala Pro Shop verkkokaupasta löydät kameroita ja niiden lisävarusteita jokaiseen käyttötarkoitukseen.

 tutustu verkkokaupan tuotteisiin

 

JULKAISTU: 9.7.2018 16:02:02
KATEGORIA: kompaktikamerat, järjestelmäkamerat

JAA ARTIKKELI SOMESSA


Tilaa vinkit ja ideat!